Pe 15 august 2020, Uranus începe să retrogradeze în semnul Taurului. Această retrogradare va dura până pe 1 ianuarie 2021 și provoacă mai multe schimbări.

La nivel de societate, sunt de așteptat mai multe revolte și proteste, în special în țările în care există regimuri dictatoriale ori doar cu tendințe autoritariste sau doar iliberale, cum ar spune liderul populist al unei țări vecine. Vom vedea tot mai des oameni în piețe, manifestând pentru mai multe drepturi și libertăți. Iar cei care încearcă să le limiteze libertatea – indiferent de minciunile folosite pentru a o face – se vor confrunta cu momente grele.

La nivel personal, cei care depind de alții – mai ales pe plan material, financiar – vor resimți acest lucru într-un mod tot mai neplăcut. Persoane darnice în trecut încep să ofere mai puțin sprijin, din diferite motive: fie ele însele se confruntă cu dificultăți, fie își schimbă obiectivele și strategia.

Independența pe plan financiar este deosebit de importantă îndeosebi pentru Berbec, Taur, Leu și Balanță. E bine să facă eforturi pentru a-și câștiga banii singuri, prin metode care depind cât mai puțin cu putință de implicarea altor persoane.

Să nu uităm că Uranus este o planetă lentă, ce are nevoie de 84 de ani pentru a străbate toate cele 12 zodii. Ea petrece, deci, aproximativ 7 ani în fiecare zodie. Așa că, dacă nu rezolvăm acum problemele descrise mai sus, la anul vor apărea cereri similare, însă ne va mai greu decât acum.

Dimpotrivă, cei care înțeleg acum lecția de libertate și independență predată de Uranus vor avea multe avantaje până în 2026, când planeta va părăsi Taurul și va intra în semnul Gemenilor.