Taurul, primul semn de pământ din seria zodiacală, evocă mijlocul primăverii, câmpiile înverzite şi păşunile cu iarbă grasă. Guvernat de Venus, planetă senzuală şi carnală, Taurul este în analogie cu casa a doua, care se referă la achiziţii, posesiuni, la tot ceea ce asimilăm şi înghiţim.  

Să vedem care este portretul tipic al nativului în Taur, analogiile acestui semn, psihologia planetei sale şi descrierea a ceea ce acest semn poate să producă mai rău în ceea ce priveşte umanitatea:

 

Autoportret

Primul lucru pe care mi-ar plăcea să-l spun este că nu vreau să fiu confundat cu Berbecul doar pentru că şi eu am coarne. Uitaţi imaginea coridelor în care mă fac .....capră! Uitaţi imaginea desenelor animate în care Taurul furios se duce spre tot ce este roşu! Uitaţi toate astea şi imaginaţi-vă o vacă paşnică, păscând liniştită, căci vă amintesc cu amabilitate (dar totuşi cu fermitate) că semnul meu este guvernat de Venus

Ceea ce contează înainte de toate este să mă simt liniştit. Şi pentru asta am nevoie să mă simt mai întâi într-o perfectă siguranţă. Prin asta se subînţelege un număr de imperative: să am un loc cald şi moale în care să mă odihnesc (sunt un puturos atunci când încetez să mai trag ca un bou în jug), să am bani şi câteva economii, să am o cultură solidă şi să fiu înconjurat de oamenii pe care îi iubesc.

Cum? Ce spuneţi voi? Este portretul fericirii pentru oricine? Ei bine da, eu sunt o persoană simplă. În fine, la mine acasă, este într-adevăr absolut necesar să fiu fericit, pentru că mă neliniştesc cu mare uşurinţă...

Bun, să reluăm cu calm: (Taurului îi place să reia, să revadă, să repete într-una: asta este latura sa rumegătoare !) caut siguranţa şi stabilitatea şi, în acest scop, mă pot arăta foarte perseverent (unii ar spune chiar încăpăţânat), răbdător şi luptător. Evident, când sunt provocat, răspund pe măsură şi nimic nu se compară cu un pacifist furios, pentru că acumulez jignirile şi furiile până la un punct, dar odată ce s-a umplut paharul...

Spre deosebire de prietenul meu Berbecul, eu uit greu (nu degeaba sunt un semn astrologic fix) pentru că la mine, toate procesele psihologice se instalează lent şi sunt durabile (de unde şi reputaţia mea de „lent”, care nu este neapărat adevărată, ţinând cont de activităţile mele zilnice). Deci mă enervez greu, iert greu, acord încredere cu greutate şi accept tot cu greutate. În schimb, iubesc durabil, sunt constant în idei şi fidel în relaţii.

Să nu credeţi că am nevoie de o siguranţă egoistă, pentru că mă gândesc enorm la cei pe care îi iubesc. Ei sunt motorul vieţii mele şi tot pentru ei muncesc. Vreau să asigur siguranţa şi confortul alor mei. Alor mei? Da, sunt destul de posesiv în relaţiile mele cu oamenii... Am tendinţa de „a mi-i însuşi” pe ceilalţi atunci când îi iubesc. Asta face parte din natura mea. Sunt un oral: am nevoie să înghit şi să diger lucrurile şi oamenii (la nivel simbolic, bineînţeles, pentru că Taurul este un vegetarian, nu are nimic de canibal în el!) Totuşi, senzualitatea mea este bazată pe acelaşi principiu al oralităţii, am nevoie „să-l gust” pe celălalt şi să-l posed fizic, spre deosebire de prietenul meu din Gemeni de exemplu, care preferă la început o cucerire a spiritului... Sunt un „fizic” pentru care contactul contează la fel de mult ca şi cuvintele spuse, dar asta nu înseamnă că nu sunt un sentimental. Doar că sentimentele mele îşi găsesc exprimarea naturală în gest şi mângâiere, plăcere şi piele.

Această senzualitate naturală mă face să iubesc şi natura, contactul cu aerul proaspăt şi cu soarele, asprimea lemnului şi mirosurile pădurii.

Îmi plac şi lucrurile frumoase, operele de artă, muzica frumoasă şi sculpturile senzuale...

Pe scurt, sunt un gurmand de senzaţii, mereu gata să mă bucur de simţuri. Evident, asta se plăteşte. Şi adesea, am câteva kilograme în plus, căci mâncarea este micul meu păcat.... Din fericire, Taurul are mereu o constituţie solidă, rar este bolnav.

Bun, vă las, se apropie gustarea de ora patru. Dar, înainte de asta, vă dau un mic exemplu de Taur foarte Taur: Joe Cocker cu Soarele, Luna, Venus şi Mercur în acest semn... „Cocker” seamănă cu „bucătarul” (în engleză, cooker). Mmmm! Simt că am un gol în stomac!

taurul portret astrologic

 

Câmpul lexical al Taurului

Vârsta: în jurul vârstei de 20 de ani.

Filosofie şi religie: capitalismul şi hedonismul.

Locuri: bănci, restaurante, bursă, cazinouri, terenuri cultivate, forţele de muncă;

Analogie astrologică: Pământ, casa a II a, Venus, Domiciliul în Taur, Exaltarea în Peşti, Exil în Scorpion, Cădere în Fecioara

Profesii: arhitect, economist, agent de asigurări, agricultor, horticultor, crescător de animale, profesor, croitor, sculptor.

Evenimente: achiziţiile, mesele, vânzările şi cumpărările, tranzacţiile, interesele, asimilările, recoltele, bucuria senzuală.

Simbolism: posesia, pielea, sec şi rece, bunurile, siguranţa, economia.

Corp şi sănătate: gâtul, gura, ceafa, auzul, laringele, tiroida.

Tarot: arcana a XXI-a (Lumea) şi arcana a XIV-a, Cumpătarea

Relaţii şi stereotipuri: amanta, posesivitatea, gelozia, cei care posedă, deţinătorii cunoaşterii, figurile emblematice

Factori inconştienţi: Asprimea, acumularea, senzualitatea, realismul, voluptatea, inerţia.

Calităţi: perseverenţă, constanţă, rezistenţă, prevedere, fidelitate, generozitate, afectivitate, eficacitate, simţ practic.

Defecte: lent, materialist, încăpăţânat, mâncăcios, zgârcit, leneş, reticent, neîncrezător, gelos, ranchiunos.

Floră: măcriş, lăcrămioară, cimbrişor, salvie.

Faună: taurul, privighetoarea, porumbelul, veveriţa, bivolul.

Metale şi pietre: cuprul, bronzul, smaraldul, amazonitul

Culori şi parfumuri: verde, mov, mosc, şofran.

 

Portret otrăvit

Încăpăţânată şi obtuză, Vaca noastră turbată nu se va obosi să-i asculte pe ceilalţi, atâta vreme cât ea e convinsă că ideile sale sunt bine fondate. Bunul simţ, logica sau arta de a trăi par din acel moment argumente inutile: Vaca turbată are dreptate şi punct.

De altfel, Taurul negativ dezvoltă o aviditate jalnică în toate domeniile şi caută să acumuleze, să aibă şi să păstreze. Toate astea sunt valabile pentru hrană, bani şi pentru persoanele „iubite”, faţă de care cultivă o gelozie bolnăvicioasă şi o posesivitate înnebunitoare.

Această violenţă de a avea, de a aduna, îl poate conduce la multe defecte (zgârcenie, escrocherie, meschinărie...) şi cel mai rău este atunci când Vaca turbată va dori inevitabil să aibă maximum făcând minimum, de unde şi un comportament de parazit şi oportunist fără ruşine.

Bădăran, vulgar, brutal atât în cuvinte cât şi în gesturi, el va fi invidios şi nu se va da în lături de la distrugerea fericirii celorlalţi, dacă se iveşte ocazia.

Mai trebuie să precizez că destrăbălarea sexuală participă din plin la aviditatea sa senzuală şi că se va gândi că toate mijloacele (trădare, venalitate, minciună)...sunt bune pentru a-şi atinge scopurile.

Ansamblul facultăţilor intelectuale fiind orientat spre desfrâu şi şarlatanie, se poate spune că acest subiect nu va fi nici înţelept, nici capabil de reflexie profundă, de vreme ce doar aparenţa şi materialul sunt lucrurile care contează pentru el.

 

Atenţie!

Semnul solar nu este decât o componentă a personalităţii. El trebuie să fie completat măcar de poziţiile Ascendentului, Lunii, a lui Mercur, Venus şi Marte. Semnul solar nu este decât o bază de plecare, un fel de portret general care trebuie să fie rectificat într-un tot coerent de către ceilalţi factori (foarte numeroşi) ai unei teme natale. Astfel, un horoscop exact se realizează doar ţinând cont de toate aceste aspecte. Puteți comanda AICI analizele astrale personalizate oferite de Club Mistic.