Leul, al doilea semn de foc din seria zodiacală, evocă mijlocul verii, căldura toridă, lumina deplină.  

Guvernat de Soare, astrul central al sistemului nostru solar, susţinătorul vieţii, Leul este în analogie cu casa a V-a, legată de creativitate, dragoste şi copii. 

 

Autoportret zodia Leu

Să vorbesc despre mine? Hm, aş prefera altceva. Îmi place să fiu ascultat, să fiu privit şi eventual să vorbească alţii despre mine, asta dacă o fac în termeni amicali ….dar nu cred că ştiu să vorbesc despre mine.

Ce să vă spun? Cred, obiectiv vorbind, că Leul este o persoană bine organizată şi greu de dirijat. Totuşi, nu trebuie să mă dispreţuiţi, nu sunt un tiran: dacă îmi place să fiu lider este pur şi simplu pentru că ştiu să conduc o echipă şi un proiect, dar în realitate suport destul de greu faptul că ceilalţi se bazează pe mine şi nu au iniţiativă, pentru că prefer să fiu în compania oamenilor dinamici şi ambiţioşi, aşa, ca mine.

Cred că am gust, în orice caz mi se spune adesea că sunt bine îmbrăcat, că locuinţa mea este bine decorată. De altfel, Leul are uşurinţă în ceea ce priveşte arta, frumosul, estetica, luxul. Cuvântul potrivit este „rafinat”, chiar pedant, pentru că eu cred că societăţile moderne au tendinţa să piardă simţul subtilităţii şi consider că lumea este destul de vulgară.

Fără îndoială, se spune despre mine că sunt puţin reacţionar, dar dacă acesta este preţul pe care trebuie să-l plătesc pentru a-mi apăra valorile, fie!

Un cuvânt despre orgoliu, vanitate, cu care mă împopoţonaţi cu atâta uşurinţă… Unii dintre congenerii Lei cad poate în acest exces, dar eu cred că am doar mândrie şi, până la proba contrarie, acesta nu este un defect. Acesta poate atrage după sine altele, este adevărat, şi ştiu că sunt de exemplu destul de supărăcios, susceptibil şi nu îmi place deloc să fiu trecut pe planul doi sau să mi se dea ordine. Mai presus de toate, detest să fiu contrazis în public sau, mai mult, să fiu umilit (acest lucru nu îl voi uita niciodată). Dar aici se vede un caracter puternic, fie că vă place sau nu! Si apoi asta îmi permite să rămân mereu demn şi un pic mai multă demnitate nu ar strica acestei lumi.

Punctul slab al Leului este inima sa şi nu doar la nivel psihologic, aşa cum spune tradiţia…. Dragostea este pentru mine centrul vieţii: dragostea de familie, de copii, de partener, de artă, de muncă… Pe scurt, sentimentele sunt cele care îmi permit să avansez, ele îmi dau putere.

Notaţi aşa, în treacăt, că dragostea de muncă mă face foarte conştiincios, şi că nu am ce invidia la vecina mea de zodiac, Fecioara, deşi metodele noastre sunt diferite, pentru că mie îmi place să concep şi să realizez, dar detaliile mă pot obosi repede.

Notaţi şi că dragostea de lux, plăcere, lucruri frumoase, îmi poate juca feste şi mă poate pune la cheltuială peste mijloacele mele, dar am pur şi simplu nevoie de toate aceste lucruri. Nu este ceva frivol, cel puţin nu pentru mine. De altfel, prefer să am lucruri puţine, dar valoroase, decât multe şi fără valoare: Prefer calitate, nu cantitate.

Şi apoi, ştiu şi să împart, cel puţin atunci când am prea mult, pentru că nu cred că fericirea stă în sacrificiu: Să fii fericit îţi permite să îi faci şi pe ceilalţi fericiţi si eu sunt exemplul, pentru că Leul este mână largă cu cei pe care îi iubeşte.

Adesea, suscit interesul prin fizicul meu de Leu, prin reuşita mea socială, prin forţa caracterului meu, prin sănătatea mea de fier sau câte şi mai câte... dar toate astea nu mă împiedică totuşi să mă îndoiesc de mine! Cred că este vorba de reversul medaliei…Am nevoie să fiu recunoscut, să fiu flatat, să fiu reconfortat, pentru că sunt profund gregar şi am cu adevărat nevoie să mă simt util.

 

Câmpul lexical al zodiei Leu

Vârsta: naşterea şi în jurul vârstei de 30 de ani

Filosofie şi religie: yang şi pozitivismul

Locuri: casele de pariuri, teatrul, sălile de spectacol, palatele, plaja, locurile unde se exercită o putere (adunare, Senat, Biserică)

Analogie astrologică: Foc, Casa a V a , Soare, Domiciliul în Leu, Exilul în Vărsător, Exaltarea în Berbec, Căderea în Balanţă.

Profesii: conducător, meserii legate de artă, de spectacol, administrator, şef de întreprindere, politician, ghid spiritual.

Evenimente: întâlnirile amoroase, succesele profesionale, reuşitele artistice, reuşitele şcolare, sărbătorile, naşterile, căsătoriile, revelaţiile, evenimentele publice.

Simbolism: latura dreaptă, cald şi uscat, lumina, viaţa, semn pozitiv, sex masculin.

Tarot: cartea a XIX-a, Soarele, cartea a IV-a, Împăratul

Corp şi sănătate: inima, creierul, spatele, ochii, arterele.

Relaţii şi stereotipuri: bărbatul, soţul, tatăl, tutorele, fratele mai mare, şeful.

Factori inconştienţi: căutarea perfecţiunii, idealism, autoritate, fertilitate, generozitate.

Calităţi: sinceritate, loialitate, nobleţe, ambiţie, expansiune, creativitate, entuziasm, vitalitate.

Defecte: orgoliu, tiranie, megalomanie, vanitate, snobism, egoism, narcisism, intoleranţă.

Floră: floarea soarelui, dafin, andaluz, păpădie.

Faună: vultur, leu, ibis, şoim, lebădă.

Metale şi pietre: aur, diamant, rubin, citrină.

Culori şi parfumuri: galben, portocaliu, ambră, tămâie.

 

Portret otrăvit al zodiei Leu

Umflat cu un orgoliu nelalocul lui şi cu o autosatisfacţie fără limite, Regişorul nostru Leu de la Zoo va încerca să fie un ghid, un mentor, un şef, dar va ajunge mai degrabă să fie un tiran fără scrupule sau un arogant pedant. Atunci se va preface în guru, cap sau manipulator căci în fond, puţin contează mijloacele, numai să aibă puterea şi impresia de a fi indispensabil.

Generozitatea naturală a Leului va fi pervertită la Regişor în sentimentul că totul se poate cumpăra, numai să nu devină risipă ostentativă şi escrocherie de prestigiu.

Oricum, doar soarta sa şi propria sa imagine îl interesează pe Leul nostru negativ, care va cădea pe deplin în narcisism şi orbire.

Situându-se sistematic deasupra muritorilor de rând, el va cultiva megalomania, crezându-se umil şi modest, căci va fi lipsit de întoarcere în sine şi-i va dispreţui pe calomniatori, cum ar fi consilierii săi, convins până la capăt că el are dreptate.

Snob şi elitist, grandoman şi vanitos, eul supradimensionat de Leu îl va împiedica în general să vadă că este de râsul lumii, căci este imposibil să se vadă pe el măcar o secundă.

Geniul său creator este adesea stricat de faptul că nu suportă nici critica, nici comparaţia, şi preferă să nu ofere nimic unui public bădăran.

 

Atenţie!

Semnul solar nu este decât o componentă a personalităţii. El trebuie să fie completat măcar de poziţiile Ascendentului, Lunii, a lui Mercur, Venus şi Marte. Semnul solar nu este decât o bază de plecare, un fel de portret general care trebuie să fie rectificat într-un tot coerent de către ceilalţi factori (foarte numeroşi) ai unei teme natale. Astfel, un horoscop exact se realizează doar ţinând cont de toate aceste aspecte. Puteți comanda AICI analizele astrale personalizate oferite de Club Mistic.