Balanța, al doilea semn de aer din seria zodiacală, evocă începutul toamnei, trecerea şi echilibrul echinocţiului.  Guvernată de Venus, planeta dragostei şi a coeziunii, Balanța este în analogie cu casa a VII-a, care are legătură cu cuplul, cu ceilalţi şi cu justiţia.  

 

Autoportretul zodiei Balanţă

Mai întâi buna ziua tuturor! O remarcă preliminară: cred că ar fi mult mai chibzuit ca altcineva să vorbească despre mine, deoarece cred sincer că prin ceilalţi ne definim mai bine. În fine, regulile fiind reguli (şi respect acest lucru), mă adaptez exerciţiului, fără să vă garantez că rezultatul va fi edificator.

Se vorbeşte de Balanţa ezitantă şi trebuie să recunosc că este adevărat. De fapt, când se cântăreşte suficient de bine ceea ce este pro şi contra, este întotdeauna greu să alegi sau chiar să ai o părere tranşantă. Trebuie să vezi nuanţe şi să nu priveşti lucrurile unilateral.

Iau mereu în considerare soarta altuia în viaţa mea, deşi, dacă mă pun în locul său, mi-e câteodată greu să gândesc ca el. Să spunem că încerc să reacţionez în funcţie de ce aş face sau de ce aş gândi în locul altuia. În ceea ce priveşte empatia pură, cred că este mai mult o calitate a Peştilor pentru că, la mine, tot acest proces îmi pare destul de raţional.

Mi se spune seducătoare şi, în orice caz, ştiu să produc efect şi sunt fericită din această cauză, chiar dacă nu consider că abuzez de farmecele mele (în fine, nu prea mult!). Marele avantaj de a plăcea este că oamenii sunt amabili cu mine şi acest lucru îmi convine, pentru că detest afronturile: nu degeaba sunt la cealaltă extremă faţă de tumultuosul Berbec!

Un punct pe care aş vrea să-l clarific este cel al slăbiciunii mele. Credeţi că Balanta este o creatură pur decorativă, pe care o calci în picioare, incapabilă să se descurce singură în viaţă? Cu siguranţă, nu! Nu trebuie să vă luaţi după aparenţe! Pentru că înăuntrul meu dormitează Saturn, al doilea guvernator al semnului meu, şi el îmi dă, atunci când trebuie, tenacitate, dată fiind încăpăţânarea de care am nevoie. Un proverb spune „nimic nu se compară cu un puturos care se pune pe treabă” şi mă recunosc bine în asta. De acord, nu îmi plac lucrurile respingătoare, corvoadele, activitatea copleşitoare, dar atenţie, dacă vreodată mă lansez într-o activitate (mai ales de tip intelectual sau de natură artistică), pot să mă concentrez la infinit. Şi odată hotărârea luată, sunt ca un tren pe şine. E adevărat, ceilalţi mă pot descuraja căci, dacă munca mea nu este nici apreciată, nici împărtăşită, la ce bun să o fac? Repet, totul este o nuanţă în această lume joasă. Precizez că nu am nevoie de încurajări în sensul propriu (aşa cum are nevoie prietenul meu, Leul) ci doar de a împărtăşi: actele solitare nu mă atrag.

În dragoste sunt mai degrabă împăciuitoare. Chiar dacă faţa mea exprimă dezaprobarea (pare că sunt expresivă şi pot fi citită ca o carte deschisă....), ştiu să-mi muşc limba, cum se spune, şi să îmi las partenerul să se deschidă, aşa cum îi place lui. Fugă de conflict sau pur şi simplu bun-simţ relaţional? Vă las pe voi să judecaţi . În orice caz, nu mă implic uşor (poate doar în tinereţe, ca toată lumea) iar dragostea este pentru mine un domeniu serios: un astrolog mi-a spus că cei doi guvernatori ai semnului meu, Venus şi Saturn, reprezintă chiar dragostea şi seriozitatea sau ceva pe aproape, nu mai ştiu exact (sunt puţin cu capul în nori!). Se întâmplă câteodată, cred, ca noi, Balantele, să luăm cuplul atât de în serios, încât unele dintre noi sfârşesc prin a se condamna la o relaţie mediocră. Nu ne place să renunţăm la dragoste, şi undeva în străfundul nostru suntem convinse că totul se poate aranja dacă există voinţă (de aceea ne înţelegem atât de bine cu Săgetătorii, al căror optimism şi energie sunt atât de îmbucurătoare).

Împărtăşesc cu semnul care este înaintea mea, Fecioara, un anumit gust pentru ordine, pentru curăţenie şi un cadru plăcut, dar cred că ceea ce mă diferenţiază este că – şi o să folosesc o imagine – atunci când Fecioara preferă un pătrat, eu optez pentru un cerc. Prin asta înţeleg că biroul unei Fecioare este, de exemplu, un model de organizare practică în timp ce al meu poate fi mult mai boem, dar la fel de plăcut, pentru că el numără sute de obiecte mici, inutile, dar foarte drăguţe (de la fotografia soţului meu până la o fermecătoare agrafă din fier forjat). Pe scurt, e mai importantă starea de bine decât ordinea pură, pentru că eu sunt foarte sentimentală şi acumulez, fără ca măcar să-mi dau seama, mii de fleacuri care adesea nu au valoare decât pentru mine (nu am nimic împotriva unui obiect care are valoare intrinsecă deoarece, ca şi Leul, cu care mă înţeleg foarte bine, îmi place luxul!).

Principalele mele calităţi? Nu prea ştiu (iată iar începe....).... Aş zice.... Că sunt într-adevăr tolerantă, am multă răbdare cu cei pe care îi iubesc (şi mai puţină cu ceilalţi !), ştiu să ascult şi să fiu imparţială.

Balanta este, de asemenea, romantică şi sentimentală (şi cred că acestea sunt calităţi care ar înfrumuseţa lumea dacă le-ar avea mai mulţi oameni!). Recunosc totuşi că aceste două calităţi atrag şi două defecte, care de altfel nu mă fac decât pe mine să sufăr: din nefericire, sunt naivă şi tristă, pentru că sunt adesea decepţionată, chiar trădată. Am, de altfel, impresia că de-a lungul anilor, m-am mai întărit şi mă simt mai puternică acum, când am lăsat deoparte unele dintre idealurile mele.

La nivel financiar, sunt mână largă. Îmi plac lucrurile frumoase, ieşirile, vacanţele şi tot ce nu este gratuit... La ce bun să munceşti pe brânci, dacă strângi cureaua?. Totuşi, puteţi să-mi încredinţaţi fără nici o grijă portmoneul, pentru că sunt absolut cinstită şi foarte grijulie cu responsabilităţile mele.

La nivel profesional, ambiţia mea este medie. Mi-ar plăcea să am un post onorabil şi bine plătit şi nu sunt pregătită să-mi stric week-end-urile şi zilele libere în acest scop. Cel mai mult mă destind activităţile artistice şi munca în echipă.

Bun, cred că le-am trecut pe toate în revistă, nu? Şi apoi, cel care îmi urmează în seria zodiacală, Scorpionul, tocmai a sosit. Eiii...De ce mă priveşte ăsta cu aer drăguţ şi lacom?

 

Câmpul lexical al zodiei Balanță

Vârsta: în jurul vârstei de 40 de ani.

Filosofie şi religie: ghandism, pacifism, taoism.

Locuri: primăriile, căminul conjugal, palatul de justiţie, căminele sociale, administraţiile.

Analogie astrologică: Aer, casa a VII-a, Venus, Domiciliul în Balanta, Exaltarea în Peşti, Exilul în Berbec, Căderea în Fecioară.

Profesii: diplomat, arbitru, judecător, consilier, meserii artistice, decorator, meserii sociale, resurse umane, manechin.

Evenimente: întâlnirile plăcute, seducţia, micile şanse, acordurile, tratatele, colaborările, procesele, căsătoria.

Simbolism: studiul artelor, sociologia, cavaleria, artificiul, armonia, egalitatea.

Tarot: Dreptatea, Cumpătarea.

Corp şi sănătate: circulaţia, tenul, rinichii, eliminarea renală, vezica, apendicele.

Relaţii şi stereotipuri: femeia, amantul, amanta, politicienii, soţul, soţia, judecătorii, funcţionarii.

Factori inconştienţi: ezitarea, atenuarea, nevoia afectivă, empatia, echilibrul, moderaţia.

Calităţi: împăciuitor, respectuos, atent, estetic, afectuos, delicat, elegant, moderat, ponderat, romantic.

Defecte: o persoană care şicanează, capricios, nehotărât, influenţabil, fragil, resemnat, narcisist, uşor, neatent, smiorcăit.

Floră: trandafirul, gladiola, migdalul, ciclama.

Faună: turturica, struţul, capra, oaia.

Metale şi pietre: aluminiu, platină, jad, safir.

Culori şi parfumuri: iasomie, bleu, culori pastelate.

 

Portretul otrăvit al zodiei Balanță

Aparenţa şi lenea sunt cele două talere ale Balanţei noastre cea cu Picioare Strâmbe. Deşi potenţial fermecătoare şi dotată, Balanta cu Picioare Strâmbe, neavând nicio voinţă în afară de cea de a se umfla în pene şi de a se distra, este adaptată cerinţelor pragmatice, cum ar fi faptului de a fi cea mai frumoasă, de a avea tot confortul şi de a face cât mai puţin posibil. Ea va petrece foarte mult timp ocupându-se de propria sa persoană (tratamente de înfrumuseţare, vizite la medic, dietetician, etc.) şi îşi va dezvolta repede un complex narcisist, chiar dacă nu are energia necesară pentru a îndura toate aceste sacrificii pe altarul frumuseţii.

Tradiţionalistă şi moralistă, Balanta îi va certa aspru pe ceilalţi pentru păcate uşoare şi va avea adesea o limbă de viperă, iar dacă cineva are ghinionul să-i adreseze vreo critică, nu doar că nu îşi va recunoaşte greşeala, dar îi va şi purta mult timp pică insolentei sau insolentului....Tocmai ei, care este atât de pură, de dulce, de perfectă!

Dependentă de ceilalţi pentru că este partizană a celui mai mic efort (nu lăsa niciodată pe mâine ceea ce cineva poate face pentru tine chiar azi), manipulatoare prin excelenţă (are darul de a-l învinovăţi pe celălalt şi de a-i atinge punctul sensibil), egoismul său este aşa de mare încât nenorocirile lumii, departe de a o înduioşa, chiar o deranjează, o irită.

Raportul său cu structurile ierarhice este specific: linguşitoare cu cei puternici, al căror sprijin îl caută, ea va fi implacabilă, chiar crudă câteodată cu cei de pe urma cărora nu are nimic de câştigat.

 

Atenţie!

Semnul solar nu este decât o componentă a personalităţii. El trebuie să fie completat măcar de poziţiile Ascendentului, Lunii, a lui Mercur, Venus şi Marte. Semnul solar nu este decât o bază de plecare, un fel de portret general care trebuie să fie rectificat într-un tot coerent de către ceilalţi factori (foarte numeroşi) ai unei teme natale. Astfel, un horoscop exact se realizează doar ţinând cont de toate aceste aspecte. Puteți comanda AICI analizele astrale personalizate oferite de Club Mistic. 

 

Cadouri pentru zodia Balanță 

Proverbe și cugetări pentru zodia Balanță