Scorpionul, al doilea semn de apă din seria zodiacală, evocă mijlocul toamnei, dezintegrarea florei, care se pregăteşte să renască. Guvernat de Pluton, astrul morţii şi al renaşterii, Scorpionul este în analogie cu casa a VIII-a, care se leagă de transformări şi de ocultism.   

 

Autoportretul Scorpionului

Cred că am speriat-o pe fermecătoarea Balanţă, ceea ce este destul de amuzant, pentru că nu am nimic agresiv sau brutal. Dar, fără îndoială, pot deranja pentru că am un magnetism puternic şi mă impun uşor prin simpla mea prezenţă.

Nu o să vă ţin un discurs lung despre mine, nu e genul meu, dar vă spun că Scorpionul gândeşte mai mult decât vorbeşte.

Pentru început, vă spun că fac parte dintre oamenii care ştiu ce vor şi care ştiu şi să îşi găsească mijloacele prin care să reuşească. De altfel, în viaţa mea, în toate este vorba despre asta: bani, cunoaştere, dragoste. Să dai sau să primeşti este acelaşi lucru. 

Îmi place să reflectez profund asupra lucrurilor şi a oamenilor, să merg până în profunzime, să înţeleg cu adevărat, nu doar să văd. Din această cauză, atât ceea ce simt, cât şi ceea ce gândesc, este intens şi bine copt.

Arma mea principală, sunt conştient de asta, este intuiţia sau, mai degrabă, clarviziunea: eu ştiu pentru că simt. Şi chiar am câteodată impresia că ştiu despre alţii ceea ce nici ei înşişi nu ştiu despre ei. De altfel, cred că sunt făcut ca să caut, să descopăr, să înţeleg şi să merg dincolo de aparenţe. Daţi-i Scorpionului o enigmă, un mister, o problemă nerezolvabilă şi spiritul său va intra în clocot.

Ceilalţi îmi spun că sunt insondabil şi îmi place să cred asta, pentru că cel mai mare dintre mistere sunt eu. Dacă sunt atât de secret pentru alţii, asta se datorează faptului că sunt un secret şi pentru mine însumi şi îmi pun mereu întrebări despre sensul tuturor lucrurilor, despre înţelesul vieţii, al morţii, al sexului şi al banilor. Pe scurt, despre tot ce pune lumea în mişcare.

La lucru, mă implic total, şi am, ca şi prietena mea Fecioara, resurse nebănuite. În plus, obstacolele tind să mă motiveze.

Ca să rezum, am putea spune că sunt un pasionat flegmatic: calm şi măsurat în aparenţă, magnetic şi intens în interior.

Sunt independent şi critica nu mă atinge deloc, pentru că sunt sigur de mine. Oricum, Scorpionul nu are nevoie de nimeni ca să fie pus în discuţie.

Mi se spune că sunt autoritar. Eu prefer să cred despre mine că sunt mai ales hotărât şi este normal ca voinţa mea să sfârşească prin a o întâlni pe a altora şi să se confrunte cu aceasta. Dar, îmi place să fac pe comandantul, din moment ce îmi stăpânesc propriile fapte şi gesturi (şi eventual şi pe ale altuia, ca să nu le împiedice pe ale mele).

În sfârşit, e adevărat că puterea este ceva fascinant, mai ales atunci când o pierzi. Şi e inutil să o mai cauţi....aţi înţelege asta dacă aţi fi Scorpion.

În dragoste, totul sau nimic. Sunt gelos şi posesiv. Ştiu, de asemenea, să fiu senzual şi indispensabil. Vreau să fiu totul pentru celălalt şi celălalt să fie totul pentru mine. Sexul este de asemenea un fel de putere fascinantă, mai ales atunci când este sublimat. Nu încercaţi să fiţi Scorpion.

De fapt, pe mine mă atrag extremele: jumătăţile de măsură şi situaţiile călduţe nu pot decât să mă plictisească. Sunt o fiinţă picantă.

Principalele mele calităţi? Mai întâi sinceritatea. Nu îmi cereţi părerea dacă vreţi de fapt o minciună, pentru că eu spun ceea ce gândesc dacă mi se cere (şi dacă nu, tac, dar asta nu înseamnă că gândesc mai puţin). Asta face din mine o fiinţă nemiloasă? Credeţi ce vreţi, dacă acest lucru vă face plăcere, dar este departe de a fi adevărat, pentru că nu ezit să îi apăr pe cei slabi şi să mă opun celor puternici.

Fără îndoială, sunt sociabil. Îmi place să discut, cu condiţia ca subiectul să mă intereseze iar dacă nu, singurătatea sau liniştea nu mă deranjează. Sunt un prieten fidel, atent şi generos. În schimb, nu uit niciodată o lovitură urâtă şi sunt gata să aştept oricât pentru a-mi lua revanşa. Este indispensabil pentru mine să nu las crimele nepedepsite.

Pentru a încheia, să ştiţi că am convingeri, credinţe, poate nicio certitudine, doar o viziune spirituală asupra lumii (deşi unii dintre rudele mele de zodiac Scorpioni rămân materialişti perfecţi) dar asta e o altă poveste şi deja am spus prea mult.

Prietenul nostru Săgetătorul fiind încă pe munţi şi pe valuri, o să termin eu articolul până vine el. Acest rol îmi convine. Orice lucru are un sfârşit, la urma urmei.

 

Câmpul lexical al Scorpionului

Vârsta: în jurul vârstei de 50 de ani.

Filosofie şi religie: machiavelism, ocultism, tantrism.

Locuri: morgile, cimitirele, subteranele, casele închise, locurile sacre, serviciile de urgenţă, locurile unde se află zăcăminte.

Analogie astrologică: Apa, casa a VIII-a, Pluton, Marte, Domiciliul în Scorpion, Exaltarea în Berbec, Exilul în Taur, Căderea în Balanţă.

Profesii: psiholog, detectiv, bandit, ocultist, medic legist, criminalist, pompe funebre, bancher.

Evenimente: sfârşitul lucrurilor, reconstrucţia, mutaţia, afecţiunile, autodistrugerea, crizele, pasiunile, impulsurile.

Simbolism: sexualitate, moarte, transformare, instinct, magnetism, metamorfoză.

Tarot: Moartea (Arcana 13, fără nume), arcana XV-a, Diavolul.

Corp şi sănătate: organele genitale, intestinul gros, rectul, vezica biliară, factorii imunitari, cancerul.

Relaţii şi stereotipuri: magicienii, călăii, raporturile sexuale, răzbunarea, ceea ce ţine de visceral.

Factori inconştienţi: detaşarea, stările sublime, sado-masochismul, regenerarea, supravieţuirea, sfârşiturile.

Calităţi: pasional, îndrăzneţ, eficace, ambiţios, caracter integru, fascinant, devotat, senzual, instinctiv, ferm.

Defecte: nemilos, bârfitor, ranchiunos, obsedat, ambiguu, crud, despotic, bănuitor, intransigent.

Floră: orhidee, cactus, buruiană, ilex.

Faună: şarpe, păianjen, fluture, rac, scorpion.

Metale şi pietre: plutoniu, radium, opal, cornalină.

Culori şi parfumuri: roşu închis, negru, humus.

 

Portret otrăvit al Scorpionului

Gângania Veninoasă este, înainte de toate, focalizată pe sex, decăzându-l pe acesta într-un mod orgiac, pervers şi obsesiv. Toată viaţa sa se axează doar pe domeniul ăsta care, de fapt, se revarsă şi asupra altora: astfel el va fi patronul libidinos, colegul care te ciupeşte de fund, mătuşa nimfomană, prietenul cu glume deocheate, fiul, ruşinea familiei sau vecina exhibiţionistă. Dacă el sau ea este prea urât/ă, prea trecut/ă, sau prea zgârcit/ă pentru a practica sexul cu adevărat, el/ea se va gândi toată ziua la asta.

Evident, nu trebuie să te aştepţi ca Scorpionul negativ să aibă prea mari calităţi sufleteşti, de vreme ce viaţa sa este dirijată de partea de sub burtă, iar dragostea, prietenia, respectul şi caritatea sunt pentru el decât vagi abstracţii.

Voinţa sa, pentru că este supusă unui complex de dominare, este puternică. El este exigent, critic, crud, pentru că îşi extrage din înclinaţiile sale libidoul, chiar acea plăcere autocratică.

Nu există un duşman mai periculos şi mai înverşunat decât el, pentru că mentalul său obsesiv îl face să fie capabil să îşi adune toată energia împotriva unei singure persoane, într-un singur scop. De altfel, îi place să distrugă, să murdărească, să degradeze şi simte o plăcere nesănătoasă în a călca în picioare şi a înjosi oamenii.

Pe scurt, această Gânganie Veninoasă este excesivă, netratabilă, când glacială, când vulcanică, în funcţie de împrejurări şi de bunul plac. Pentru ea, scopul scuză mijloacele şi satisfacţia personală este mai presus de orice.

 

Atenţie! 

Semnul solar nu este decât o componentă a personalităţii. El trebuie să fie completat măcar de poziţiile Ascendentului, Lunii, a lui Mercur, Venus şi Marte. Semnul solar nu este decât o bază de plecare, un fel de portret general care trebuie să fie rectificat într-un tot coerent de către ceilalţi factori (foarte numeroşi) ai unei teme natale. Astfel, un horoscop exact se realizează doar ţinând cont de toate aceste aspecte. Puteți comanda AICI analizele astrale personalizate oferite de Club Mistic.