Când spui Săgetător, te gândeşti în primul rând la călătorii. Nativii acestei zodii nu se simt bine dacă rămân prea mult timp în acelaşi loc, ci au nevoie să colinde tot timpul. Şi, legat de aceste călătorii, se aplică o singură regulă: cu cât mai departe, cu atât mai bine. Această pasiune ne indică, bineînţeles, şi câteva posibilităţi de cadouri.

Ideale ar fi nişte bilete de avion pentru un sejur mai puţin obişnuit: un safari în Africa, străbaterea deşertului cu o caravană sau un sejur de două săptămâni cu ferryboat-ul. Dacă bugetul nu vă permite astfel de investiţii, puteţi să îl faceţi fericit oferindu-i cadouri care să îi amintească de locuri îndepărtate: o eşarfă arăbească veritabilă, un sombrero sau o pălărie de cow-boy, o matrioşka rusească sau nişte săbii de samurai japonez.

Apoi, Săgetătorul este o persoană care ştie foarte bine să se amuze. Prin urmare, nu ezitaţi să îi faceţi cadou un tricou cu o inscripţie hazlie, o brichetă cu apă, un pix care curentează sau lumânări de tort care nu se sting, oricât ai sufla în ele. Dacă e mai mic, puteţi chiar să angajaţi un clovn care să facă giumbuşlucuri la petrecere. Va fi un cadou care îl va face fericit.

Pe de altă parte, nu trebuie neglijată nici latura intelectuală a acestui semn care ţinteşte spre înălţimi. Invitaţia la o conferinţă pe teme filosofice îl pot face să se bucure la fel cum alţii sărbătoresc un gol al echipei de fotbal favorite. La fel, ediţia completă a operelor unui laureat Nobel pentru literatură.

O altă sferă de interes pentru Săgetători este cea a spiritualităţii. O carte a unui maestru spiritual, o statuetă reprezentând un yoghin în postură de meditaţie sau diferite simboluri religioase orientale îşi vor găsi locul potrivit în camera lui şi vă vor ajuta să vă găsiţi locul potrivit în inima lui.