Pentru Berbec, 2020 este un an de maximă importanță în primul rând pe plan profesional. Atât Jupiter, cât și Saturn tranzitează casa profesiei, aducând o serie de oportunități de schimbare și îndemnuri spre dezvoltate. La sfârșit de an, Berbecii vor simți o puternică nevoie de a fi liberi, de a-și spori independența.


Berbec 2020: relații și iubire

În prima jumătate a anului, nu mai puțin de trei luni pline dublate fiecare de fenomenul cunoscut sub numele de Superlună, influențează direct iubirea, relațiile și viața intimă a Berbecului.

Pe 9 februarie, superluna din casa a 5-a oferă ocazia potrivită pentru a-și declara iubirea și pentru a da frâu liber pasiunii.

Pe 8 aprilie, superluna din casa a 7-a sprijină viața de cuplu. Ideea este ca fiecare partener să acționeze astfel încât să sprijine creșterea celui pe care îl are alături.

Pe 7 mai, superluna din casa a 8-a aduce cu sine un risc de gelozie, nu neapărat justificată. Dacă nu sunteți convinși de răul pe care îl poate face gelozia, mergeți la teatru și vedeți Othello, piesa lui Shakespeare!

Luna octombrie și prima jumătate a lui noiembrie, cu Mercur și Marte retrograde în același timp, reprezintă perioade mai dificile pe plan amoros. Ies la lumină tot felul de amănunte din trecut, Berbecii fiind parcă urmăriți de efectele propriilor fapte de demult. De asemenea, comunicarea poate să aibă de suferit. În acest context, e mai bine să nu fie luate decizii importante, înainte de 15 noiembrie.

Sfârșitul de an, cu Marte – gubernatorul Berbecului – în mers direct prin această zodie le readuce nativilor încrederea în sine. Ei își pot manifesta cu mai multă ușurință calitățile. De asemenea, pasiunea se reaprinde, mai ales că, între 22 noiembrie și 15 decembrie, senzuala Venus influențează pozitiv viața intimă.


Berbec 2020: bani și profesie

E al treilea an consecutiv în care Saturn îl învață pe Berbec mai multe lucruri esențiale, pentru a obține succes la serviciu:

• în primul rând, să gândească lucrurile pe termen lung. Pregătirea unui succes major, obținut în viitor, a mai importantă decât o satisfacție de moment.

• în al doilea rând, Berbecii nu trebuie să se grăbească, atunci când își asumă diferite angajamente, la serviciu. Decât să se implice în multe și să își risipească energie, mai bine se concentrează pe unul-două proiecte majore, a căror evoluție o controlează total.

• în al treilea rând, e nevoie să fie îmbunătățite relațiile cu șefii, de fapt cu orice persoane care au putere de decizie. Aceasta e una dintre cheile succesului, din acest an.

Tranzitul lui Jupiter prin aceeași casă e mult mai recent și le oferă nativilor un plus de energie și de îndrăzneală. Berbecii au toate motivele să își propună lucruri mari în profesie, pentru 2020. Cea mai favorabilă perioadă este reprezentată de ultimele trei luni ale anului: octombrie, noiembrie și decembrie.


21 decembrie 2020: Marea Conjuncție îi face pe Berbecii mai independenți

Marea Conjuncție dintre Jupiter și Saturn este, de departe, cel mai important eveniment astrologic ce are loc în 2020. Amintim, în acest sens, interpretarea dată de astrologul Dale Cooper acestui aspect astrologic: „Când Jupiter și Saturn se află în conjuncție, au loc schimbări uriașe în ceea ce privește puterea și norocul, Jupiter având o influență expansivă, în timp ce Saturn este restrictiv. Conjuncția sugerează o stare de intensificare, de concentrare. Pentru mine, toate acestea vorbesc despre potențialul unei schimbări explozive, în bine sau în rău“.

Pentru nativii Berbec, această schimbare vizează sentimentul propriei libertăți. Acei Berbeci care se află într-o poziție de inferioritate, în viața cărora deciziile sunt luate preponderent de alții, vor face o adevărată revoluție, dorind să își ia soarta în propriile mâini.

De asemenea, este de așteptat ca, la final de 2012, să aibă loc schimbări majore și în ceea ce privește componența grupului de prieteni ai Berbecilor.