Berbecul este, înainte de toate, o persoană activă. Aşadar, nu încercaţi să îi oferiţi un album de artă abstractă sau un CD cu muzică de meditaţie! Astfel de cadouri vor sfârşi în fundul unui sertar, acoperite de praf.


Prin cadoul pe care i-l faceţi, trebuie să îi daţi ocazia să fie activ, să facă mişcare. O excursie la munte, un bilet la o competiţie sportivă, un set de mingi şi palete de ping-pong sau badminton – iată genul de surprize care îi pot stârni cu adevărat interesul. Puteţi alege şi o invitaţie la cinematograf sau un dvd strecurat sub brad, dar e musai ca filmul pe care doriţi să îl vedeţi împreună să conţină multe scene de acţiune, iar povestea să nu fie una din cale afară de siropoasă.


Apoi, cadourile pentru un Berbec trebuie să îndeplinească alte două criterii fundamentale: noutatea şi prestigiul. Ce e vechi, e plictisitor, neinteresant, depăşit, bun mai degrabă de aruncat la gunoi decât de făcut cadou – iată cum gândeşte un Berbec. În ceea ce priveşte celălalt aspect, trebuie să ţinem cont de orgoliul nemăsurat al nativilor. Nu sunt nişte sofisticaţi, dar preferă hainele şi parfumurile de firmă pentru a face impresie în societate şi pentru a atrage atenţia asupra propriei persoane. Culoarea preferată este, de obicei, roşu.


De altfel, nevoia de atenţie este o altă slăbiciune de care puteţi profita pentru a merge la sigur atunci când îi faceţi un cadou. Un calendar care să conţină 12 poze cu el/ea în diferite posturi sau vestea că aţi aranjat să fie prezent la o petrecere selectă pot reprezenta tot atâtea motive de bucurie.