Gemenii iubesc diversitatea. Prin urmare, nu care cumva să îi faceţi unui nativ Gemeni un singur cadou! Oricât de frumos sau de valoros ar fi acesta, va rămâne bosumflat.


Una dintre principalele lor pasiuni este plimbarea, deci nu veţi da niciodată greş dacă le oferiţi nişte bilete de avion sau un sejur de câteva zile într-un loc pitoresc. Dacă nu aveţi la dispoziţie nici timpul, nici banii necesari pentru aşa ceva, găsiţi alte modalităţi de a-i scoate din casă: Gemenii vă vor însoţi cu plăcere la un film, la o piesă de teatru sau la un spectacol de balet.


Apoi, trebuie să ţineţi cont de o altă slăbiciune a lor: comunicarea. Un telefon mobil de ultimă generaţie, un aparat radio minuscul, un lap-top care să îi permită să fie mereu în legătură cu cei dragi vor fi primite cu multă bucurie.


Gemenii ţin neapărat să fie informaţi. Intelectul lor este întotdeauna flămând, aşa că puteţi să îi daţi să rumege cărţi, filme, chiar numere de colecţie ale unor reviste de succes. În ceea ce priveşte cărţile, lăsaţi deoparte tratatele de filozofie sau de economie politică! Preferă lecturile alerte, care să îi menţină atenţia vie şi, în acelaşi timp, să îi ofere informaţii foarte interesante. De asemenea, le puteţi face cadou un abonament la cursuri de qi-gong, psihologie, oenologie, artă fotografică sau orice altceva le mai trezeşte curiozitatea.


De altfel, curiozitatea este una dintre principalele lor caracteristici, deci puteţi profita de asta pentru a prelungi bucuria descoperirii. Aşadar, puneţi fiecare cadou într-o cutie, aşezaţi-o pe aceasta în altă cutie, pe care să o puneţi, la rândul său, într-o cutie mai mare. Sistemul păpuşilor ruseşti va fi apreciat la adevărata sa valoare.