Racul este un familist, iar căminul este primul în ordinea priorităţilor sale. Prin urmare, se va bucura pentru orice obiect de decor, de genul unui bonsai, al unui sfeşnic frumos sau al unui şevalet de decor. De asemenea, este probabil să fie interesat de cărţi sau de obiecte feng-shui.


În plus, trebuie să ţineţi cont de faptul că Racilor le plac antichităţile. Ei privesc în permanenţă cu un ochi în urmă şi sunt ataşaţi de trecut. Aşadar, puteţi să le oferiţi drept cadou obiecte de mobilier vechi, manuscrise, pendule sau orice altceva ar putea ajuta la crearea unei ambianţe cât mai asemănătoare cu cea dintr-un castel medieval.


Printre aceste „vechituri“, puteţi acorda o atenţie specială obiectelor de cult. Ele răspund nu numai atracţiei Racului pentru antichităţi, cât şi vocaţiei sale religioase. Icoanele, crucifixurile sau chiar machetele unor biserici i se par cadouri foarte potrivite.


Nu trebuie uitat nici faptul că Racul este semnul cu cele mai evidente calităţi părinteşti. Dragostea pentru copii este adevărata axă a fiinţei sale, iar un cadou făcut copiilor săi îl va bucura chiar mai mult decât un cadou pe care îl primeşte el/ea însuşi/însăşi. Deci puteţi căuta cadouri şi printre rafturile cu jucării sau cu hăinuţe pentru cei mici. O păpuşă sau o maşinuţă vor fiprimite cu bucurie. La fel, CD-urile cu filme de desene animate.


În ceea ce priveşte arta, puteţi să mizaţi pe romanele siropoase (gen „Pe aripile vântului“) şi pe filmele romantice (precum „Idilă de noiembrie“). Racii sunt foarte sensibili şi iubesc poveştile care rezonează cu această latură a personalităţii lor. Deci, una dintre ele e perfectă drept cadou pentru Rac.