Joan Quigley, astrolog american care se bucura de ceva faimă încă de la începutul anilor 80, a devenit celebră după ce a fost, timp de 7 ani, astrologul personal al soției președintelui american Ronald Reagan.


În cartea sa apărută în 1990 și intitulată What Does Joan Say? My Seven Years as White House Astrologer to Nancy and Ronald Reagan (Ce spune Joan? Cei șapte ani ai mei ca astrolog la Casa Albă pentru Nancy și Ronald Reagan), Joan Quigley susține că președintele american care a jucat un rol decisiv în perioada de final a Războiului Rece nu lua nicio decizie fără să afle mai întâi ce spune horoscopul.


Mărturisirile din cartea lui Quigley sunt susținute de Donald Regan, șef de cabinet la Casa Albă, care, în cartea sa autobiografică, vorbește despre influența exagerată, după părerea sa, pe care astrologia o avea asupra președintelui american.


Ambele surse amintite susțin că astrologul era consultat în cele mai diferite împrejurări și că stabilea datele la care președintele trebuia sau nu să acorde un interviu, momentele favorabile pentru a ține discursurile sau pentru a merge într-o deplasare, chiar și ziua potrivită pentru semnarea unor tratate militare. De asemenea, Quigley ar fi stabilit data exactă la care operația lui Reagan, bolnav de cancer, avea cele mai mari șanse de succes.

Joan Quigley, un astrolog la Casa Alba


Totul a început atunci când prima doamnă a Statelor Unite, Nancy Reagan, a fost invitată la show-ul de televiziune The Mery Griffin Show,chiar împreună cu un astrolog, o femeie pe nume Joan Quigley. A fost impresionată de modul în care aceasta vorbea despre astrologie, pe care o considera o ştiinţă ca toate celelalte, strâns legată de astronomie şi care a evoluat de-a lungul secolelor, de exemplu prin descoperirea unor noi planete, în ultimele secole (Uranus, Neptun, Pluton) și prin luarea în considerație inclusive a influenței acestora asupra destinului omenesc.


În 1981, preşedintele Reagan a fost la un pas să îşi piardă viaţa într-un atentat pus la cale de un nebun, John Warnock Hinckley, care încerca cu disperare să îi atragă astfel atenţia actriţei sale favorite, Jodie Foster. Preşedintele a scăpat cu viaţă, dar prima doamnă a decis că trebuie să ia măsuri. Şi-a amintit de astrologul întâlnit cu un an mai devreme şi a sunat-o pe Joan Quigley, care i-a spus că ar fi putut să prevadă tentativa de asasinat, dacă ar fi fost întrebată din timp şi dacă i s-ar fi cerut să îi realizeze preşedintelui un horoscop pentru ziua respectivă. În curând, Joan a început să lucreze, neoficial, ca astrolog la Casa Albă.

Joan Quigley despre astrologie ca știință


Astrologul prezidențial este extrem de ferm în susținerea ideii că astrologia este o știință, strâns înrudită cu astronomia, și că descoperirile astronomice influențează în mod direct și dezvoltarea astrologiei.


Pe lângă faptul că astrologia operează cu planetele descoperite în urmă cu numai câteva decenii, iar unii astrologi țin cont, în analizele lor, inclusiv de planetoizi și asteorizi cunoscuți de foarte puțin timp, trebuie scoasă în evidență, conform lui Joan Quigley, și vechimea acestei științe. Astrologul american aduce drept dovadă a vechimii astrologiei inclusiv Biblia. Astfel, ea spune că profeții din Vechiul Testament își elaborau profețiile inclusiv utilizând cunoștințe de astrologie și că cei trei magi din Noul Testament, primii din lume care află despre nașterea lui Iisus, erau astrologi.