Funcționează zodiacul și la pisici? Ei, bine, da, cu unele amendamente: simpaticele feline nu manifestă doar personalitatea zodiei în care s-au născut, ci unele dintre ele preiau câte ceva și din personalitatea stăpânilor și a persoanelor cu care interacționează și cu care ajung să semene. Pisica ta din ce categorie face parte: își manifestă propriile tendințe sau pare mai degrabă să fi preluat zodia ta?

Pisica Berbec (20 martie-19 aprilie) – luptătoarea

Mai întâi zgârie, apoi pune întrebări! – iată un motto perfect pentru pisicuțele Berbec. Luptătoare și vânătoare înnăscute, sunt spaima șoriceilor, păsărelelor, șopârlelor, insectelor și a tuturor vietăților care mișună prin grădină. Dacă nu au un astfel de spațiu natural în care să își facă de cap, stăpânii trebuie să ascundă cu mare grijă pantofii sau gențile din piele și să supravegheze cu atenție canapelele; altfel, acestea vor fi acoperite cu urme de zgârieturi. Motanii Berbec sunt cei care se bat într-una cu confrații lor, întorcându-se adesea acasă cu urme de zgârieturi, mușcături și alte semne de vitejie.

Pisica Taur (20 aprilie-20 mai) – mâncăcioasa

Sunetul favorit al pisicii Taur este fâșâitul plicului sau al pungii de crănțănele, scoase din sacoșa cu care stăpânul tocmai a sosit de la cumpărături. Ea este pisica mereu flămândă, cea care, la 5 minute după ce a înghițit o cantitate uriașă de mâncare, miorlăie disperat în fața farfuriei goale, jurându-se că sunt zile de când n-a mai mâncat! Pe lângă digestie, se pricepe foarte bine la somn, respectând cu sfințenie cele vreo 18 ore de siestă, în fiecare zi. Cu asemenea regim de viață, nu e de mirare că multe dintre ele ajung obeze.

Pisica Gemeni (21 mai-20 iunie) – mieunătoarea agitată

Pisica Gemeni miorlăie într-una, pe diferite voci. Îți spune că îi e foame, că vrea afară, că vrea înăuntru, că vrea să se joace, miorlăie și ca să îți spună că nu are nimic de spus. Unele dintre ele sunt agitate inclusiv noaptea, când nu pot suporta liniștea în care e învăluită casa, astfel că se apucă să dea câte o tură pe mobilă, perdele și draperii. Mai pot fi recunoscute prin faptul că sunt mari plimbărețe și se aventurează, în escapadele lor, la distanțe la care nici chiar un câine vagabond nu ar îndrăzni să viseze.

Pisica Rac (21 iunie-22 iulie) – iubitoarea

Pisica Rac este una dintre cele mai iubitoare mâțe din întregul zodiac pisicesc. Se freacă de tine nu numai când îi dai mâncare, te urmează peste tot în casă, iar noaptea vine să doarmă alături de tine, fie chiar pe pernă, fie pe pieptul sau spatele tău (dacă are noroc de un stăpân care nu s zvârcolește în somn, deranjând-o într-una).  O pisică blândă și afectuoasă, care iubește în mod egal fiecare membru al familiei și nu uită să îți toarcă la ureche: „te adorrrrr!“.

Pisica Leu (23 iulie-22 august) – regele copil

Leul e regele animalelor, iar zodia Leu e semnul astral dominat de Soare, astrul central, în jurul căruia se rotesc toate planetele. În consecință, pisica Leu vrea să fie mereu în centrul atenției, să se bucure de respect și să primească omagiile celor care trăiesc în aceeași casă cu ea (e interzisă folosirea cuvântului „stăpân“ în prezența Maiestății Sale!). Uneori însă, uită de toate normele de etichetă specifice curților regale și trage câte o joacă în toată regula, căreia îi cad victimă florile din grădină, obiectele din casă și orice se întâmplă să mai fie prin preajmă.

Pisica Fecioară (23 august-22 septembrie) – curățenie și gândire

Pisica Fecioară e de-a dreptul obsedată de curățenie: se spală obsesiv, de 7-8 ori pe zi, nu se atinge de nicio mâncare cu mirosuri ciudate, îngroapă cu grijă orice produs secundar al minunatei sale digestii, astfel că nu își deranjează niciodată stăpânii cu mirosurile imposibile produse de alte pisici, mai puțin curate. Ea se remarcă, de asemenea, prin inteligență și atenție – își privește stăpânul cu ochi vii, inteligenți, dându-i impresia că înțelege tot ce aude, poate chiar mai bine decât el! Păcat că e tăcută și nu îi împărtășește niciodată omului concluziile minunatei sale gândiri analitice.

Pisica Balanță (23 septembrie-22 octombrie) – partenerul perfect

Pisica Balanță e foarte prietenoasă, atât cu stăpânii – de la care așteaptă o afecțiune egală cu cea pe care o oferă –, cât și cu alte surate din neamul pisicesc. Sunt mâțele care nu au nici un fel de probleme să împartă casa cu alte pisici, ba chiar se simt mulțumite să aibă cu cine să se joace și apoi pe cine să țină în brațe, în timpul somnului. Nu uitați să le oferiți iubire! E esențial să se simtă dorite și apreciate.

Pisica Scorpion (23 octombrie-21 noiembrie) – maestra deghizării

Pisica Scorpion e o adevărată maestră, atunci când își propune să se ascundă. Și își propune des! Îi place să organizeze ambuscade, sărindu-ți în cap de pe mobilă sau făcând „bau“ de după ușa prin dreptul căreia treci. Sunt dependente de atenția stăpânului, dar niciodată nu ar arăta acest lucru! Dimpotrivă, se prefac că nu te-au auzit atunci când le chemi, ele fiind cele care decid când și cum are o sesiune de mângâieli. Apropo de mângâieli, pisicile Scorpion intră în călduri mai des decât orice altă surată și, în această stare, miorlăiturile lor sunt o adevărată senzație.

Pisica Săgetător (22 noiembrie-21 decembrie) – aventură, cu orice risc

Aventurieră și mereu în căutare de ceva noi, pisica Săgetător este cea care se cațără în copaci, fără să se gândească dacă apoi va putea să coboare. Dacă vede o ușă sau o fereastră deschisă pe la vecini, nu ezită să se invite singură, cu riscul de a descoperi că aceștia tocmai și-au cumpărat un câine nu tocmai ospitalier. Dacă aveți o astfel de pisică și stați la etaj, aveți grijă să puneți plase la toate ferestrele! Pe cât e de poznașă, pe atât de sinceră e pisicuța Săgetător, care își recunoaște întotdeauna năzbâtiile și nu încearcă vreodată să ascundă urmele vreunei bătălii cu paharul de vin sau cu vaza de cristal.

Pisica Capricorn (22 decembrie-19 ianuarie) – liniște și moțăială

Iată o mâță ceva mai liniștită, compania perfectă pentru o bunicuță care croșetează toată ziua, privind la televizor. Pisicuța Capricorn nu doarme mult, dar nici nu e activă – își petrece cea mai mare parte din zi în acea stare de moțăială cu ochii deschiși, atât de specifică neamului pisicesc. Destul de cumpătată și disciplinată, se îngrijește exemplar și, datorită acestui regim de viață model, ajunge să aibă o bătrânețe îndelungată și fericită.

Pisica Vărsător (20 ianuarie-18 februarie) – libertate!

Dacă auziți pe cineva că are o pisică nebună, cu siguranță stați de vorbă cu stăpânul unei mâțe Vărsător. Judecata e totuși prea aspră, nefiind vorba de nebunie, ci doar de originalitate. Așa s-a întâmplat mereu cu vizionarii, e greu să fie înțeleși de semenii lor cu minți ceva mai înguste! Pisica Vărsător mănâncă lucruri care nu te-ai aștepta niciodată să fie pe placul unei feline. Ea descoperă jocuri noi și are preocupări extrem de dubioase. E la fel de originală și în ceea ce privește litiera cu nisip, pe care o folosește doar din când în când. În rest, preferă să te surprindă. Atenție pe unde calci și uită-te cu atenție pe jos, când mergi la duș!

Pisica Pești (19 februarie-20 martie) – empatie și visare

Aceasta e mica felină care simte cel mai bine starea emoțională a stăpânului. Dacă ești supărat sau te doare capul, și ea se va moleși, va refuza să mănânce și va da impresia că se simte rău. Când tu îți revii, și ea este în formă. Îți simte starea și simte când ai nevoie de o mângâiere și de un tors la ureche (tors care, după cum s-a constatat în urma unor studii, are virtuți terapeutice). În rest, e visătoare și desprinsă de realitate – având multă imaginație și o lume interioară bogată, e prea puțin preocupată de aventuri sau de provocări venite din exterior.