Astrologia în noua eră a lui Dan Ciupercă , apărută la Editura Safire în 1994, apoi la Editura Miracol în 1996, reprezintă una din cele mai bune cărți în limba română pentru cei care doresc să se apuce serios de studiul astrologiei.

Odată parcursă, înţeleasă şi folosită aşa cum se cuvine, vă va oferi o bază pe studiu extrem de serioasă, care vă va permite să pătrundeţi cu naturaleţe în diferitele domenii ale astrologiei, abordate în diferitele sale capitole: astrologia holistică, astrologia karmică, astrologia iniţiatică, astrologia previzională, astrologia relaţională, astrologia medicală, astrologia orară şi astrologia medicală.

Şi pentru că – aşa cum suntem avertizaţi încă din subtitlu – avem de a face cu un „manual de astrologie modernă“, totul începe cu o prezentare bine documentată a structurilor astrologice, care ne oferă datele de bază despre planete, zodii, case şi diferitele aspecte astrale.

Sintagma „noua eră“ din titlu se referă, bineînţeles, la Era Vărsătorului. Iată credinţa autorului: „Originalitatea lucrării constă în actualitatea ei, înscriindu-se în linia de gândire de ultim moment pe plan mondial. Abordând un punct de vedere holistic şi privind fiinţa umană în ansamblul existenţei sale, în conexiune cu trecutul şi cu devenirea sa, lucrarea de faţă afirmă cu putere renaşterea astrologiei, acum, în pragul Erei Vărsătorului“.

După deceniile îndelungate de tăcere din perioada comunistă, lucrarea lui Ciupercă a redeschis un drum în astrologia românească, drum străbătut anterior de astrologii interbelici Armand Constantinescu şi Florian Onitza.

Chiar dacă în deceniile următoare i s-au adăugat, pe piaţa românească, câteva alte lucrări de astrologie de bună calitate, „Astrologia în noua eră“ rămâne un reper fundamental pentru oricine doreşte să studieze serios această disciplină străveche.