Din zodia chinezească a Șobolanului de lemn fac parte persoanele născute între 5 februarie 1924 și 24 ianuarie 1925, precum și cele născute între 2 februarie 1984 și 19 februarie 1985.

Personalități născute in zodia Șobolanului de lemn:

            – prinţul Harry de Wales, fiul mai mic al lui Charles și al prințesei Diana;

            – cântăreața canadiană Avril Lavigne;

            – baschetbalistul american LeBron James;

            – înotătoarea română Diana Mocanu, dublă campioană olimpică;

            – fotbalistul spaniol Fernando Torres;

            – actorul american Marlon Brando;

            – Jimmy Carter, președintele al Statelor Unite ale Americii;

            – regele Abdullah al Arabiei Saudite;

            – cântăreața americană Mandy Moore;

            – fotbalistul spaniol Andres Iniesta.

Caracteristicile zodiei Șobolan de lemn

Șobolanului i se potriveşte postura de lider, deoarece îmbină două calităţi esenţiale pentru un conducător: cutezanţa şi corectitudinea. De fapt, se poate spune că se pricepe mai bine să îi dirijeze pe alţii, decât să se stăpânească pe sine.

Șobolanul de lemn este cel mai tăcut dintre cele cinci elemente, cel puțin atunci când se află în public. În schimb, cu persoanele apropiate uită de timiditate și se dovedește un protector și un ajutor de nădejde, aflat la dispoziția lor în orice situație dificilă. Ca urmare, ajungi să îl iubești pe măsură ce îl cunoști mai bine, lucru care nu e tocmai ușor, datorită rezervei pe care o păstrează.

Îi plac lucrurile simple și încearcă să meargă întotdeauna la țintă. Căile complicate i se par nesigure și nu va apela niciodată la aranjamente sofisticate.

În cele mai multe cazuri, Șobolanii de lemn se descurcă bine pe plan financiar. Au talent în a face bani, dar și în a-i păstra sau în a-i face să producă alți bani.

Cei care trăiesc alături de un Șobolan de lemn trebuie să aibă grijă să îi ofere siguranță pe plan sentimental, deoarece uneori este cuprins de teama că va pierde ceea ce are.