Îi aparţin zodiei Șobolan de metal persoanele născute în perioada 31 ianuarie 1900 – 18 februarie 1900, precum şi cele născute între 28 ianuarie 1960 și 14 februarie 1961. De asemenea, cele născute între 25 ianuarie 2020 și 11 februarie 2021.

Personalități născute în zodia Șobolan de metal:

          – pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna;

          – Bono, solistul irlandez al trupei rock U2;

          – actorul spaniol Antonio Banderas ;

          – soprana britanică Sarah Brightmann;

          – actorul belgian Jean Claude Van Damme;

          – fotbalistul argentinian Diego Armando Marsdona;

          – liderul comunist român Lucrețiu Pătrăşcanu;

          – scriitorul şi pilotul francez Antoine de Saint-Exupery

          – liderul politic şi religios iranian Ayatollah Ruhollah Khomeini;

          – scriitoarea americană Margaret Mitchell, autoarea romanului ”Pe aripile vântului”.

Caracteristicile zodiei Șobolan de metal

Șobolanului i se potriveşte postura de lider, deoarece îmbină două calităţi esenţiale pentru un conducător: cutezanţa şi corectitudinea. De fapt, se poate spune că se pricepe mai bine să îi dirijeze pe alţii, decât să se stăpânească pe sine.

Șobolanul de metal păstrează caracteristicile de bază ale zodiei, fiind un bun şef, dar şi un bun coleg de serviciu sau partener de afaceri.

Un nativ al acestui semn este extrem de interesat de propria imagine, astfel că va avea grijă mereu să facă o impresie bună. Se îmbracă cu grijă, îşi amenajează locuinţa cât mai fastuos şi, de multe ori, îşi ascunde sentimentele. De aceea, vor părea calmi şi stăpâni pe sine, deşi în interiorul lor se află, de cele mai multe ori, un adevărat vulcan.

Pe plan amoros, mai degrabă se joacă decât se implică într-o relaţie, dar asta numai până le cade cineva cu tronc. Atunci, șobolanul de metal uită de gustul pentru aventuri şi se dedică persoanei respective.

Pentru cei implicaţi într-o relaţie cu un șobolan de metal, cele mai bune sfaturi sunt să îi lase o marjă cât mai largă de acţiune pe cont propriu şi să îl încurajeze să lupte pentru propriile idealuri.