Semnului chinezesc Șobolan de pământ îi aparțin persoanele născute între 10 februarie 1948 și 28 ianuarie 1949, precum și cele născute între 7 februarie 2008 și 25 ianuarie 2009.

Personalități născute în semnul Șobolanului de pământ

                 – actorul francez Jean Reno

                 – muzicianul francez Jean Michel Jarre

                 – prinţul Charles, moștenitorul tronului britanic;

                 – cântărețul american Ozzy Osborne, fost solist al trupei rock Black Sabbath

                 – actorul francez Gerard Depardieu

                 – cântărețul american Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith

                 – filosoful și eseistul român Andrei Pleşu

                 – actorul și regizorul american Charlie Chaplin;

                 – dictatorul german Adolf Hitler;

                 – filosoful german Martin Heidegger.

Caracteristicile Șobolanului de pământ

Șobolanului i se potriveşte postura de lider, deoarece îmbină două calităţi esenţiale pentru un conducător: cutezanţa şi corectitudinea. De fapt, se poate spune că se pricepe mai bine să îi dirijeze pe alţii, decât să se stăpânească pe sine.

Șobolanul de pământ este o persoană pe al cărei cuvânt te vei putea baza întotdeauna. Nu vorbește mult, ci spune numai lucruri de care este sigur. Aceeași politică o urmează și în viață: nu se aruncă niciodată cu capul înainte în întreprinderi riscante, ci preferă să evolueze liniștit, pas cu pas, îndreptându-se spre succes de-a lungul unei perioade mari de timp.

Pe plan profesional, este opusul șobolanului de foc. Dacă acesta își schimbă profesia de mai multe ori, șobolanul de pământ caută locurile de muncă stabile, sigure.

Cel mai bine se simte însă acasă, în mijlocul familiei. Își va folosi foarte bine calitățile de lider ocupându-se de casă, organizându-i pe ceilalți membri ai familiei sau chiar punând bazele unei afaceri de familie, pe care apoi tot el o va conduce.

Dacă trăiți alături de un șobolan de pământ vă recomandăm să aveți răbdare. Trebuie să înțelegeți că are propriul său ritm și că nu va ieși niciodată din el, deoarece este convins că așa se fac lucrurile care durează și contează cu adevărat.