Vă prezentăm cristalele asociate cu elementul pământ și cu cele trei zodii de pământ: Taur, Fecioară și Capricorn. Elementul pământ este generat de semnul cardinal al Capricornului, e concentrat de semnul fix al Taurului și distribuit de semnul mutabil al Fecioarei. Cei născuți în aceste zodii sunt practici și materialiști. Au nevoie de securitate și confort și sunt dispuși să muncească din greu, pentru a le obține.

Calități ale pământului și zei ai pământului

Pământul este elementul căruia îi corespund calități precum stabilitatea, forța, fertilitatea, prosperitatea și confortul. În vechea Grecie și în Roma antică, existau mai multe zeițe ce reprezentau pământul, recoltele și fertilitatea. Cele mai cunoscute dintre ele erau Demetra (zeiță greacă a recoltelor și agriculturii), Ceres (zeitate romană oarecum echivalentă cu Demetra, zeiță a agriculturii, grânelor, fertilității și a sentimentelor materne) și Persefona (Proserpina pentru romani, fiică a lui Zeus și a Demetrei, regină a regatului subpmântean).

În alte mitologii, zeități asociate cu pământul au fost Daikokuten (unul dintre cei șapte zei norocoși din Japonia, zeu al celor cinci cereale, dar și al întunericului), Ruaumoko (zeu al cutremurelor, al vulcanilor și al anotimpurilor în mitologia Maori) sau Prithvi (Cea Largă sau Mama Pământ din mitologia sanscrită).

Cristale pentru zodiile de pământ

Aveți nevoie de cristale specifice elementului pământ atunci când vă lipsesc calitățile asociate cu acest element. Când vă confruntați cu probleme de natură fizică, când trebuie să rezolvați unele probleme financiare sau când simțiți nevoia unei organizări și stabilități superioare.

Cristale pentru împământare și stabilitate: jasp roșu, cuarț fumuriu, shungit, zincit, prasiolit (cuarț verde sau vermarin) hematit.

Cristale pentru bogăție, prosperitate și abundență: aventurin verde, citrin, jad verde, rubin.

Cristale pentru sănătate: carneol (cornalină), jad, jasp pădure tropicală, unakit, peridot.

Cristale pentru zodia Taur: jad, safir, pirită, cornalină, smarald, peridot.

Cristale pentru zodia Fecioară: cornalină, crisoberil, peridot, amazonit, jad verde, granat

Cristale pentru zodia Capricorn: hematit, obsidian, rubin, onix, granat, limonit, serpentin, prehnit verde.