Au zodiile vreo legătură cu modul în care ne îmbrăcăm? Astrologia poate oferi câteva explicaţii satisfăcătoare, în ceea ce privește stilul vestimentar.

De obicei, se consideră că stilul depinde foarte mult de vârstă. Cu alte cuvinte, la 16-18 ani toată lumea poartă blugi rupţi în genunchi, tricouri lălâi sau coafuri punk, iar la 40 de ani cu toţii avem o vestimentaţie corectă, caracterizată prin sobrietate şi eleganţă. În această afirmaţie nu se află decât o fărâmă de adevăr. Numărul adolescenţilor care se îmbracă normal, dar şi cel al femeilor care se împopoţonează şi adoptă ţinute din cele mai excentrice chiar şi după ce au depăşit 50 de ani contrazice această judecată simplificatoare.

Vărsătorul, campionul nonconformismului

Într-un top al zodiilor care se îmbracă ciudat, Vărsătorii ar ocupa detaşat primul loc. Dominaţi de Uranus, planetă care se opune tradiţiilor, convenţiilor şi tuturor valorilor stabilite, Vărsătorii vor fi întotdeauna adepţi ai unor ţinute extravagante, menite să şocheze. Croielile cele mai ciudate, cele mai neobişnuite accesorii şi combinaţiile de culori la care nimeni altcineva nu s-ar fi gândit reprezintă elementele de bază ale vestimentaţiei unui Vărsător, atunci când i se permite să se îmbrace după gusturile proprii. Ciorapii de mătase asortaţi cu adidaşi sau pantofii cu toc purtaţi la o plimbare de iarnă, pe polei şi ger de -20 de grade, reprezintă doar două exemple dintre cele mai spectaculoase.

Berbecul, Leul, Scorpionul şi nevoia de a atrage atenţia

Vărsătorul se îmbracă ciudat pentru că acest lucru corespunde naturii sale – fapt valabil, într-o măsură mai mică, şi pentru Gemeni. Există însă şi câteva zodii prezente la toate prezentările Haute-Couture dintr-un motiv mult mai pragmatic: vor să fie mereu în centrul atenţiei, iar vestimentaţia potrivită te poate ajuta să realizezi acest lucru.

Leul, de exemplu, iubeşte să se îmbrace în materialele de cea mai bună calitate, iar accesoriile etalate din belşug trebuie să arate oricărui privitor cine este regele.

Deşi nu e tocmai rafinat, Berbecul are grijă ca, prin ţinuta sport adoptată, să dea mereu impresia de energie şi de putere.

Scorpionul este şi el dependent de atenţia celorlalţi, dar de obicei o atrage făcând pe misteriosul. Îşi pune mereu în evidenţă sexualitatea, dar nu dezvelindu-se excesiv, ci mai degrabă sugerând.

Capricornul, cel mai mare adept al seriozităţii

Pentru Capricorn, zodie dominată de Saturn, planetă a conservatorismului şi a seriozităţii, hainele sunt făcute doar pentru a te proteja de soare în timpul verii şi pentru a-ţi ţine de cald pe durata iernii. Criteriile estetice pălesc total în faţa celor practice, Capricornilor nepăsându-le prea mult de imaginea pe care o oferă, atât timp câte ei se simt bine în hainele respective. Din aceleaşi motive practice, preferă materialele rezistente, care nu se strică după numai câteva spălări.

Cine cultivă normalitatea?

Celelalte zodii păstrează de obicei calea de mijloc, neieşind în evidenţă prin excentricitate, dar nici necultivând banalitatea.

Taurul nu alege hainele la modă, ci pe cele care îl avantajează, în timp ce pe Rac îl prind foarte bine hainele de epocă. Fecioara cultivă o sobrietate destul de şic, iar Balanța vrea să arate bine fără să epateze. Săgetătorii ştiu să îşi adapteze ţinuta în funcţie de împrejurare, în timp ce Peștii reuşesc să poarte cu naturaleţe stiluri diferite.