Soarele in Gemeni este un expert în comunicare şi în stabilirea de relaţii. Ştie cum să deschidă vorba chiar şi atunci când alături de el se află o persoană extrem de rezervată. Ştie cum să conducă discuţia astfel încât interlocutorul să se deschidă, la rândul său. Ştie să spună lucruri extrem de interesante şi să capteze atenţia oricui.

Dar la un singur aspect al conversaţiei e corijent nativul cu Soarele in Gemeni: nu ştie când să tacă. Odată ce s-a pornit, e greu să îl mai opreşti din vorbit.

Mereu curios, nativul cu Soarele in Gemeni e într-o continuă căutare a noului. Vrea să cunoască oameni noi, să viziteze locuri noi, să vadă filme noi şi să citească romane noi. Pune cele mai discrete întrebări şi, în general, reuşeşte să afle tot ce îl interesează despre persoanele din jurul său – inclusiv micile secrete pe care toată lumea încearcă să le ascundă.

Se spune că principalul defect al Soarelui in Gemeni este superficialitatea: dorind mereu ceva nou şi încercând să cunoască tot mai multe, rar are timp să aprofundeze ceva anume, fie că e vorba de un domeniu al cunoaşterii sau de o relaţie.