Soarele natal in Leu este foarte mândru. Are un grad înalt de respect pentru propria persoană şi se consideră potrivit să-i ghideze pe alţii. Din acest punct de vedere, de cele mai multe ori chiar are dreptate.

Soarele in Leu conferă, de asemenea, o creativitate sporită. Cei cu acest aspect astral pe harta natală aduc în permanenţă ceva nou în această lume, fie prin creaţiile lor, fie prin modul profund original de a se manifesta chiar şi în cele mai banale împrejurări.

Latura de copil a unui nativ cu Soarele in Leu iese de multe ori la suprafaţă. Au puritatea unui copil care vede pentru prima dată lumea, cu ochii curioşi şi plini de încântare. Iar supărările lor sunt tot de copil şi rar durează mai mult de câteva ore, cel mult de câteva zile.

Joaca – hobby-urile cele mai diferite, în cazul adulţilor – reprezintă activitatea lor preferată. Soarele in Leu nu va refuza niciodată invitaţia la o activitate care îmbină distracţia cu posibilitatea de a dovedi că el este cel mai bun – de exemplu, un joc de biliard, un joc pe computer sau orice modalitate asemănătoare de petrecere a timpului liber.