Soarele in Balanță este un idealist cu un puternic simţ al dreptăţii şi al armoniei. Caută să fie întotdeauna în armonie cu toată lumea – lucru, de multe ori, imposibil. Îşi adaptează în permanenţă comportamentul la mediul în care se află, uneori devenind de-a dreptul cameleonic.

Diplomaţia este una dintre calităţile fundamentale pentru cineva născut cu Soarele in Balanță. Ştie ce să spună, cum să spună, cui să îi spună, astfel încât să evite de fiecare dată conflictele şi discuţiile în contradictoriu.

Soarelui în Balanță îi place să participe la tot felul de evenimente mondene şi cultural-artistice: concerte, expoziţii, spectacole de teatru, uneori chiar evenimente sportive (dar nu din cele violente, precum sporturile de contact).

Marea majoritate a nativilor cu acest aspect astral în astrograma natală au unul sau mai multe talente artistice: pictează frumos, cântă cu o voce dumnezeiască sau mânuiesc cu talent un instrument muzical, se pricep la scris şi fac poezii încă din şcoala primară. Astfel, un liceu de artă este, de exemplu, o alegere perfectă pentru un copil cu Soarele in Balanță.