Zodiei chinezești Bivol de Lemn în aparţin persoanele născute între 25 ianuarie 1925 şi 12 februarie 1926, precum şi cele născute între 20 februarie 1985 şi 8 februarie 1986.

Personalități născute in zodia Bivol de Lemn :

              – Margareth Thatcher, prim-ministru al Marii Britanii, supranumită „doamna de fier“

              – Pol Pot, liderul cambodgian al khmerilor roşii;

              – actorul român Toma Caragiu;

              – jurnalistul sportiv român Ioan Chirilă;

              – înotătorul american Michael Phelps;

              – pictoriţa americană de origine română Alexandra Nechita;

              – actriţa şi cântăreaţa mexicană Dulce Maria;

              – preşedintele francez Valéry Giscard d’Estaing

              – preşedintele sud-coreean Kim Daejung, laureat Nobel pentru Pace ;

              – fotbalistul român Ciprian Marica.

Caracteristicile zodiei Bivol de Lemn

Bivolul din zodiacul chinezesc are o mare putere de muncă și este extrem de perseverent. Odată ce și-au fixat un obiectiv, bivolii au mari șanse să îl atingă, chiar dacă acest lucru poate să dureze mult timp. Le place să nu depindă de alții, așa că de obicei se bazează pe ei înșiși, pe propriile forțe. Nu obișnuiesc să își asume riscuri.

Bivolul de lemn se adaptează uşor la orice situaţie nouă şi se simte bine în mijlocul oamenilor. Îi place să se învârtească prin diferite medii sociale şi profesionale, astfel încât să cunoască persoane cât mai diferite. De cele mai multe ori, obţine respectul şi prietenia acestora, datorită talentului său înnăscut de purta o conversaţie. Totuşi, deşi nu e niciodată singur, Bivolul de lemn păstrează trăsătura de bază a bivolilor şi se bazează în primul rând pe forţele proprii, fără să ceară ajutorul celor din jur.

Corect din fire, Bivolul de lemn cere corectitudine şi din partea persoanelor cu care intră în contact. De aici apar probleme, pentru că nu există mulţi oameni cu o moralitate la fel de impecabilă ca a sa.

Cei care trăiesc alături de el se vor putea baza întotdeauna pe sprijinul său. Un Bivol de Lemn reprezintă sprijinitorul ideal pentru toţi prietenii şi pentru toate rudele sale.