Îi aparțin zodiei chinezești Bivol de metal persoanele născute între 19 februarie 1901 și 7 februarie 1902, precum și cele născute între 15 februarie 1961 și 4 februarie 1962.

Personalități născute în zodia Bivol de Metal:

                  – cântăreața irlandeză Enya;

                  – actorul american George Clooney

                  – actorul american Eddie Murphy

                  – fotbalistul și antrenorul german Lothar Matthaus

                  – prințesa Diana;

                  – președintele american Barack Obama;

                  – fotbalistul columbian Carlos Valderrama;

                  – cântăreața canadiană Mylene Farmer

                  – gimnasta română Nadia Comăneci

                  – actrița americană Meg Ryan.

Caracteristicile zodiei Bivol de Metal

Bivolul din zodiacul chinezesc are o mare putere de muncă și este extrem de perseverent. Odată ce și-au fixat un obiectiv, bivolii au mari șanse să îl atingă, chiar dacă acest lucru poate să dureze mult timp. Le place să nu depindă de alții, așa că de obicei se bazează pe ei înșiși, pe propriile forțe. Nu obișnuiesc să își asume riscuri.

Bivolul de metal este un perfecționist și, datorită acestui fapt, muncește din greu până când lucrurile ajung exact așa cum le-a dorit el. Șefii și colaboratorii se pot baza întotdeauna pe el, dar trebuie să știe să îi arate apreciere și, pe cât posibil, să depună și ei eforturi similare. Astfel, îl vor stimula.

Nu vorbește prea mult, ci numai atunci când chiar are ceva important de spus. În rest, e de cele mai multe ori concentrat asupra propriilor gânduri și probleme pe care le are de rezolvat.

În familie, Bivolul de metal le asigură celor dragi tot ce au nevoie pe plan material, dar îi vine greu să își exprime sentimentele, astfel încât de multe ori dă impresia de răceală.

De apreciat este și faptul că nu are nevoie de mult timp pentru odihnă și relaxare, ci, obișnuit să muncească mai mereu, bivolul de metal își reface rapid rezervele energetice.