Soarele in Pești este peregrin – poziţie neutră. Nativul născut cu această poziție solară pe harta natală este recunoscut pentru caracterul său milostiv, pentru compasiunea pe care o arată faţă de toţi cei aflaţi în suferinţă.

Nu suportă să vadă durerea, indiferent dacă este vorba de un prieten apropiat, de un necunoscut sau chiar de un animal. În fiecare dintre aceste împrejurări, va interveni în mod direct, ajutându-l aşa cum poate pe cel care se află în suferinţă.

Visarea este o adevărată specialitate a casei pentru orice nativ cu Soarele in Pești. Visează mult noaptea, în timpul somnului, dar şi ziua, cu ochii deschişi. Realitatea nu mulţumeşte deplin persoanele cu acest plasament pe harta natală, aşa că simt în permanenţă nevoia de a fantaza. Există chiar pericolul să nu mai realizeze o distincţie clară între propria închipuire şi realitate, adică să se piardă prin vastele teritorii clădite de propria imaginație.

În general, este deschis către spiritualitate şi către toate experienţele desemnate prin termenul de „misticism“. Credinţa în ceva mai presus decât sine însuşi şi decât poate omul să înţeleagă în condiții normale este un element de bază al personalităţii unui individ cu Soarele in Pești.