Soarele in Vărsător se află în exil, o poziţie unde nu se simte tocmai bine, din cauza opoziţiei cu domiciliul său din Leu.

Cei născuți cu această poziție solară pe harta natală sunt, de regulă, sociabili şi altruiști. Iubesc oamenii și oamenii, au mulţi prieteni, chiar mai mulți amici și cunoştinţe, pentru că le place să aibă mereu oameni în jurul lor. Momentele de singurătate le displac, mai degrabă îi indispun.

Originalitatea unui individ cu Soarele in Vărsător iese imediat în evidenţă, deoarece ea se face rapid manifestată în modul în care gândeşte, vorbeşte şi acţionează. O astfel de persoană ține să facă mereu lucrurile în felul său propriu, fără să ţină cont de reguli sau de tradiţiile fixate anterior.

Datorită acestui fapt, este considerat un revoluţionar de profesie –cineva care se află mereu în conflict cu vechile reguli și tipare, care preferă mai degrabă să aducă viitorul mai aproape, decât să conserve trecutul.

Invenţiile tehnice de ultimă oră îl fascinează şi doreşte mereu să fie la curent cu tot ce este mai nou pe piață. Astfel, printre cercetători, dar şi printre primii cumpărători ai produselor tehnicii de ultimă oră se vor afla mereu, la loc de frunte, nativii cu Soarele in Vărsător.