Astrologia, o terapie modernă este una dintre cele mai interesante lucrări de astrologie scrise de un autor român în ultimele două decenii, după mult mai completa Astrologia în noua eră a lui Dan Ciupercă.
Astrologia, o terapie modernă nu acoperă la fel de multe domenii ale acestei ştiinţe tradiţionale precum cartea amintită mai sus, dar aprofundează capitole mai puţin abordate în cărţile obişnuite de astrologie.
După cum suntem anunţaţi încă din titlu, accentul cade pe terapie şi, implicit, pe astrologia medicală, căreia îi este dedicat un capitol în care ne sunt furnizate informaţii despre importanţa medicală a planetelor, despre legătura caselor astrologice cu sănătatea şi despre semnăturile planetare şi afecţiunile organismului.
În plus, într-o altă secţiune a cărţii, autorul îşi familiarizează cititorii cu diferite terapii alternative, precum acupunctura, aromoterapia, ayurveda, cromoterapia, hidroterapia homeopatia sau meloterapia. Diferitele metode de purificare a organismului ocupă o altă secţiune consistentă a lucrării.
O atenţie deosebită este acordată, de asemenea, astrologiei lunare. Sunt prezentate fazele lunare şi zilele lunare, cele 28 de domicilii lunare, precum şi influenţa fazelor lunii asupra predicţiilor lunare.
În ceea ce priveşte astrologia karmică, ne sunt recomandate diferite tehnici de interpretare a temei natale din perspectivă karmică, precum şi de calcul al temelor astrale din vieţile anterioare.
În a doua parte a cărţii, autorul abandonează astrologia propriu-zisă, pentru a ne vorbi despre etapele evoluţiei planetei, despre Atlantida, celţi şi egipteni, precum şi despre civilizaţiile succesive care au populat continentul american: olmecii, toltecii, aztecii, mayaşii.
Deşi păcătuieşte prin lipsa unei structuri unitare și prin acest aspect de ghiveci din partea a doua, lucrarea lui Gheorghiţă Coşer, apărută în 2007 la Editura Stef din Iaşi, rămâne un reper obligatoriu pentru orice cititor român interesat de astrologie, fie ea sau nu o terapie modernă.