Luna în Leu este peregrină – o poziţie neutră. Cei născuți cu Luna în acest semn astrologic sunt mari iubitori ai luxului. Îi putem caracteriza și drept  extravaganţi, generoşi, loiali şi încrezători în forţele proprii.

Astfel de oameni au mari şanse să se impună ca lideri în orice grup s-ar afla,  pentru că au numeroase calități în acest sens, plus o nevoie uriașă de a se afla mai mereu în centrul atenției. În plus, tind să creadă, mai mereu, că pot să facă orice lucru mai bine decât ceilalți. De asemenea, remarcăm faptul că nu acceptă limitările de nici un fel (chiar dacă, uneori, ei tind să le impună altora diferite limite).

Sentimentele acestor persoane sunt puternice. Indiferent despre domeniul sau proiectul în care se implică, o fac mai mereu din toată inima. De altfel, sunt capabili, în împrejurări importante majore, de unele gesturi de o noblețe sufletească rar întâlnită.

Instinctul şi imaginaţia persoanelor cu Luna in Leu sunt fertile. Unele dintre ele manifestă adesea talente artistice, prin intermediul cărora atrag admiraţia celor din jur.