Omraam Mikhael Aivanhov, filosof, pedagog, alchimist, mistic, mag şi astrolog de origine bulgară, este cel mai cunoscut discipol al lui Peter Deunov, întemeietorul Frăţiei Albe Universale.

Aivanhov a lăsat o învăţătură spirituală strict orală, care a fost apoi aşternută în scris de către discipolii săi, de aici rezultând câteva zeci de cărţi, printre care şi Reguli de aur pentru fiecare zi.

Temele abordate în această carte sunt foarte variate, dar au un element comun: se referă la viaţa noastră de zi cu zi şi la modul în care putem acţiona concret pentru a ne-o îmbunătăţi, a o spiritualiza, a obţine mai mult succes, în acord cu forţele superioare.

Astfel, suntem învăţaţi cum trebuie să procedăm atunci când ne aflăm la începutul unui proiect, al unei acţiuni, astfel încât să atragem protecţie asupra noastră şi să evităm intrarea într-un cerc vicios.

De asemenea, ni se spune ce atitudine trebuie să adoptăm împotriva suferinţei, pentru a dovedi că am înţeles lecţia care ni se dă şi că nu mai este nevoie ca aceasta să continue.

Într-un alt capitol al cărții lui Aivanhov, aflăm cum ne putem construi „un talisman adevărat“, dar mult mai puternic decât orice am putea găsi în lume, deoarece este vorba despre un talisman interior, hrănit cu cele mai înalte energii de care dispunem şi care se află în jurul nostru.

Sfaturile maestrului Aivanhov se referă şi la gesturile aparent extrem de banale ale vieţii de zi cu zi, precum salutul prin strângerea mâinilor, purtarea unui recipient plin sau gol ori atitudinea pe care trebuie să o avem atunci când ne întâlnim cu persoanele apropiate, pentru a le influenţa în bine şi a aduce acest bine şi asupra noastră.

Succesul cărţii, apărută la Editura Prosveta, în colecţia Izvor, este demonstrat cu prisosinţă de faptul că se află deja la a 6-a ediţie.