Într-un studiu de astrologie 2021, se remarcă o serie de tranzite și aspecte astrologice extrem de importante. Vi le prezentăm mai jos pe fiecare dintre ele: tranzitele lui Jupiter și Saturn, perioadele de retrogradare a lui Mercur, eclipsele de Lună și eclipsele de Soare.

Astrologie 2021: Jupiter în Vărsător (1 ianuarie-13 mai și 28 iulie-29 decembrie)

Cea mai mare planetă din sistemul nostru solar a început să tranziteze semnul Vărsătorului la sfârșitul anului trecut, pe 19 decembrie 2020. Continuă să străbată această zodie până pe 13 mai, când intră în semnul următor, cel al Peștilor. Jupiter revine apoi în Vărsător pe 28 iulie și rămâne în această zodie până spre sfârșitul anului, pe 29 decembrie. De remarcat li faptul că, între 20 iunie și 18 octombrie, planeta este retrogradă (retrogradarea în Vărsător având loc între 28 iulie și 18 octombrie).

În acest semn, planeta impulsionează puternic utilizarea tehnologiei și încurajează cercetarea în domniile cele mai avangardiste. De asemenea, tranzitul este favorabil pentru organismele și societățile internaționale, chiar globale.

Jupiter în Vărsător îi face pe mulți dintre noi să privească mai încrezător spre viitor – îndeosebi pe Săgetători, Vărsători și Pești. Viața socială a Berbecilor cunoaște îmbunătățiri semnificative, în timp ce Racii și Capricornii au parte de oportunități importante pe plan financiar.

Astrologie 2021: Saturn în Vărsător (pe toată durata anului)

Saturn străbate această zodie pe toată durata anului, fiind retrograd între 23 mai și 11 octombrie. În rest, planeta se află în mers direct.

Saturn în Vărsător ne îndeamnă să ne organizăm viitorul. E momentul potrivit pentru a ne clarifica obiectivele. De asemenea, aspectul ne poate ajuta să întâlnim oameni asemenea nouă, să ne integrăm în grupuri în care chiar ne potrivim.

Racii și Capricornii trebuie să fie mai atenți la modul în care își organizează planul financiar. Leii și Balanțele se gândesc mai serios la ceea ce își doresc, pe termen lung, pe plan sentimental și relațional.

Un idealist crede că ceea ce se întâmplă pe termen scurt nu contează. Un cinic crede că ceea ce se întâmplă pe termen lung nu contează. Un realist că ceea ce e făcut sau rămâne nefăcut pe termen scurt va determina ceea ce se întâmplă pe termen lung. (Sydney J. Harris)

Astrologie 2021: Mercur retrograd în semnele de aer

Mercur are trei perioade de retrogradare, pe parcursul acestui an: între 30 ianuarie și 21 februarie în Vărsător, între 29 mai și 22 iunie în Gemeni, între 27 septembrie și 18 octombrie în Balanță.

Comunicarea ideilor și capacitatea de a te adapta la situații noi pot fi îngreunate, pe parcursul acestor perioade. Îndeosebi cele trei semne de aer amintite pot să se confrunte cu dificultăți, atunci când încearcă să se facă înțelese de persoanele din jur.

Planete retrograde în 2021 – calendar

Astrologie 2021: Jupiter în Pești (13 mai-28 iulie, apoi începând cu 29 decembrie)

Planeta tranzitează acest semn începând cu data de 13 mai. Pe 20 iunie începe să retrogradeze, pentru ca pe 28 iulie să părăsească Peștii și să ajungă din nou în Vărsător. Jupiter revine în Pești chiar înainte de sfârșitul anului, pe 29 decembrie 2021.

În semnul Peștilor, Jupiter aduce un mare potențial de vindecare, extrem de important în contextul în care întreaga planetă se confruntă cu o pandemie. E de așteptat ca intervalul 13 mai-28 iulie să fie cel în care atât cercetătorii din domeniul medical, cât și guvernele să găsească și să aplice cele mai bune soluții în lupta cu coronavirus.

Tranzitul indică și o mai mare atenție acordată spiritualității. Experiențele de acest tip ne ajută să creștem.

Pentru Leu și Vărsător, apar schimbări în atitudinea față de muncă, bani și proprietăți. Scorpionul le acordă mai multă atenție rudelor, în timp ce Fecioarele își dezvoltă relația de cuplu.

Astrologie 2021: Eclipsele de Lună din 26 mai și 18-19 noiembrie

Prima eclipsă de lună a acestui an are loc odată cu Luna plină în Săgetător din data de 26 mai. Este o eclipsă totală, care nu e însă vizibilă de pe teritoriul României. Cu această ocazie, e foarte important să fii conștient de ceea ce îți dorești, de ceea ce ai de gând să faci pe termen lung. Balanța poate purta discuții în legătură cu acest subiect, iar Vărsătorul încearcă să își atragă tot mai mulți susținători.

A doua eclipsă de lună din 2021 are loc odată cu Luna plină în Taur din 18-19 noiembrie. Vorbim, de această dată, despre o eclipsă parțială. În preajma acestei zile, trebuie să fii pregătit să muncești mult, dacă vrei să îți împlinești dorințele. Sfat valabil îndeosebi pentru Berbec, Balanță și Săgetător.

Luna plină și eclipsele de Lună în 2021 – calendar lunar

Astrologie 2021: Eclipsele de Soare din 10 iunie și 4 decembrie

Pe 10 iunie 2021 are loc o eclipsă de soare inelară, vizibilă în cea mai mare parte a Europei, a Asiei, Africii și Americii de Nord. Ea are loc concomitent cu Luna nouă din Gemeni. În preajma acestei zile, putem iniția proiecte care implică activitate intelectuală, studiu, comunicare.

A doua eclipsă de soare din 2021 – una totală – are loc pe 4 decembrie, fiind vizibilă în emisfera sudică. Are loc în paralel cu Luna nouă din Săgetător, astfel încât te invită să îți asumi scopuri îndrăznețe. E ziua potrivită pentru a face planuri referitoare la călătorii și la relațiile cu străinătatea.

Luna nouă și eclipsele de soare în 2021 – calendar lunar

Analiză astrală personalizată pentru 2021

Astrologie și tarot prin SMS