Luna in Săgetător este peregrină – un aspect neutru.

Persoanele care s-au născut cu Luna în Săgetător au o mare capacitate pentru explorare, mişcare, cercetare intelectuală şi spirituală. Sunt oameni cărora le plac aventurile, călătoriile prin lume cu scopul de a cunoaşte cât mai multe lucruri.

În cadrul acestor călătorii, sunt deschiși și toleranți. Nu îi condamnă niciodată pe cei diferiți de ei ci, dimpotrivă, simt că au ce învăța de la aceștia.

Sentimentele lor sunt calde, spontane, intuitive. Aproape întotdeauna preferă să fie sinceri, să spună exact ce gândesc.

Această poziţionare a Lunii in Săgetător indică şi o persoană destul de naivă in ceea ce priveşte oamenii, care nu poate face diferenţa între prietenii adevăraţi şi cei falşi. Sau între un compliment sincer și unul interesat

Una dintre marile calități ale acestor oameni constă în faptul că îi pot ajuta să se dezvolte, să evolueze, pe toți cei cu care interacționează. Iar dacă o persoană nu e dispusă să se dezvolte în permanență, vor înceta destul de repede relația cu aceasta, pentru că nimic nu le displace la fel de mult precum stagnarea.