Luna in Capricorn se află în exil, deoarece Capricornul este zodia opusă domiciliului său tradițional, aflat în semnul Racului. Vorbim deci despre o poziție complicată, în care nu îşi poate manifesta influenţa prea puternic.

Persoanele care au Luna in Capricorn sunt serioase, de încredere, te poți baza pe ele odată ce și-au asumat un angajament. Sunt în același timp ambițioase și prudente, trăsături care le ajută să reușească aproape întotdeauna, atunci când își propun să obțină ceva pe termen lung. Sunt silitori și au o mare capacitate de muncă.

Pe de altă parte, unii oameni născuți cu această poziție pe harta natală sunt prea suspicioși, iar uneori au și defectul de a fi foarte materialiști. Uneori, devin de-a dreptul avari, devenind prilej de glume sau de exemple negative, pentru zgârcenia lor.

Uneori, trăsăturile negative pornesc de la faptul că au fost inhibaţi de către o mamă care nu a dăruit suficientă afecţiune.

Sentimentele lor se îndreaptă mai mult spre ei înşişi şi sunt foarte conservatori. Preferă relaţiile comode, care le dau siguranţă. Dacă nu au parte de așa ceva, aleg singurătatea fără să stea pe gânduri prea mult timp. .

În schimb, persoanele cu Luna in Capricorn au intuiţia şi imaginaţia destul de lente.