Pentru zodia Fecioară, 2021 este un an care invită la schimbări nu numai în activitatea de la serviciu, ci și în relația cu colegii. De asemenea, lunile mai, iunie și iulie pot să aducă evoluții importante și pe plan relațional.

Horoscop Fecioară 2021: profesie și bani

Din punct de vedere profesional, accentul cade, în 2021, pe o mai bună organizare, pe îmbunătățirea activității de zi cu zi. Nu e anul potrivit pentru a lua mari decizii, precum schimbarea jobului sau a domeniului în care activează nativii.

În schimb, ceea ce trebuie să facă, pe parcursul acestui an, este să se organizeze mai bine, să devină mai eficienți și mai productivi. În acest scop, sunt mai multe tipuri de acțiuni și decizii bine-venite:

• în primul rând, trebuie să fie disciplinați în ceea ce privește programul de zi cu zi, inclusiv de acasă. Contează programul de somn, frecvența și conținutul meselor, dacă fac sau nu mișcare suficientă. Atunci când starea de sănătate se află la un nivel optim, și profesional vor putea să dea tot ce au mai bun. Nu insistăm pe această temă, deoarece suntem convinși că Fecioara – zodie în mod tradițional preocupată de sănătate – chiar cunoaște importanța acestui factor, pentru un bun randament la muncă.

• în al doilea rând, e foarte importantă atmosfera de la locul de muncă. Fecioarele trebuie să facă eforturi pentru a socializa, pentru a se împrieteni măcar cu unul-doi colegi, dacă nu se poate cu toți cei alături de care lucrează. Ideea este că interacțiunile pozitive, ajutorul reciproc, micile glume făcute în timpul programului destind mult atmosfera și contribuie la un randament mai bun.

• în al treilea rând, organizarea timpului și prioritizarea sarcinilor devin deosebit de importante. E esențial să se facă distincția între sarcinile importante și cele mai puțin importante, iar primele să fie cele de nativii se ocupă în prima parte a zilei, când sunt odihniți, cu mintea limpede și în formă maximă.

În toate aceste direcții, progresele vor fi mai ușor de realizat în perioada ianuarie-mai. Urmează un interval mai complicat, între iunie și jumătatea lunii octombrie. Apoi, în ultimele două luni ale anului, totul revine la normal.

De reținut cele trei direcții fundamentale de acțiune: menținerea unei stări de sănătate care să garanteze o formă fizică și psihică excelentă; relații bune cu colegii; prioritizarea sarcinilor.

Horoscop Fecioară 2021: relații și iubire

Anul anterior, 2020, a adus tranzite importante prin casa iubirii, în timp ce anul viitor, 2022, va aduce tranzite importante prin casa căsătoriei.

2021 este, astfel, mai degrabă un an de respiro, de pauză, în care Fecioarele pot să își tragă sufletul, să își dea seama de ce au nevoie și ce pot să ofere pe plan relațional.

Singura perioadă mai intensă este cea cuprinsă între 13 mai și 28 iulie, când Jupiter tranzitează casa a 5-a. Putem să împărțim această perioadă în două etape majore.

Prima dintre ele, cuprinsă între 13 mai și 20 iunie, este una în care planeta evoluează direct și, prin urmare, favorabil. În acest interval de timp, Fecioarele singure au mari șanse să întâlnească o persoană care le va deveni dragă și cu care vor dezvolta un parteneriat de durată. La rândul lor, Fecioarele deja implicate într-o relație vor avea șansa de a face pași înainte în această relație: să se mute împreună, să evolueze hotărât spre logodnă sau căsătorie.

A doua perioadă, cuprinsă între 20 iunie și 28 iulie, este ceva mai complicată, din cauza retrogradării lui Jupiter. În acest interval, relațiile întâmpină dificultăți și este posibil să fie luate unele decizii greșite. Tocmai de aceea, nu e recomandabil ca în această perioadă să fie luate decizii foarte importante.

În afara intervalului deja amintit, mai există două perioade favorabile iubirii, pe parcursul lui 2021: prima este reprezentată chiar de începutul anului, de primele trei săptămâni ale lunii ianuarie. Un alt interval favorabil relațiilor este reprezentat de luna martie.

Horoscop Fecioară 2021: alte aspecte importante

La sfârșitul anului, în jurul datei de 4 decembrie, Fecioarele ar face bine să se ocupe de casă și de familie. Acum e perioada potrivită pentru a face unele achiziții pe acasă, pentru a investi în electrocasnice sau diferite obiecte decor, menite să le înlocuiască pe altele, mai vechi și deja depășite.

Tot acum, relațiile cu părinții și cu rudele mai în vârstă merită o atenție specială.