Luna in Pești se află în trigonocraţie – o poziţie favorabilă.

Persoanele născute cu Luna in Pești sunt sentimentale, imaginative, visătoare, uneori lipsite de simţul practic. Voința nu este calitatea lor forte, astfel încât adeseori sunt prea blânde inclusiv atunci când nu este cazul, nehotărâte, influenţabile și descurajate.

Au o mare capacitate pentru sociabilitate, simțind nevoia să dezvolte legături emoționale puternice cu alte persoane. Se lasă ușor impresionați de suferința umană și le oferă celor care se află la nevoie întregul ajutor de care sunt capabili.

Pe de altă parte însă, pot face față cu bine și singurătății, deoarece în astfel de situații își dezvoltă mult viața interioară și imaginația. De fapt, momentele de izolare le sunt benefice atunci când simt nevoia să se refacă emoțional sau să își dea seama ce anume doresc de la viață. După fiecare astfel de retragere, revin în lume mai siguri pe sine și mai puternici.

Sentimentele acestor persoane sunt  profunde, fiind extrem de sensibile şi senzuale, uşor de rănit şi de sugestionat. Acest fapt le cauzează uneori decepţii în dragoste.

O parte însemnată dintre nativii cu Luna în Pești sunt preocupați mai degrabă de dimensiunea spirituală, mistică a vieţii, decât de cea practică.