Zodia natală marchează preferința fiecărei persoane în mai multe privințe, inclusiv cu referire la temperatura ideală. Este normal să existe diferențe între o persoană care s-a născut vara, în semnul de foc al Leului, și alta care a apărut pe lume în ianuarie sau februarie, când Soarele străbate semnul de aer al Vărsătorului.

Berbec: semn cardinal de foc, Berbecul este, din punct de vedere astrologic, chiar sursa căldurii acestui element! Generatori de căldură, Berbecii nu au nevoie ca ea să vină şi din exterior, astfel că, pentru echilibrare, preferă zilele mai răcoroase.

Taur: semn fix de pământ, Taurul e mare iubitor de confort, iar acesta e asociat, cel puţin la latitudinea României, cu căldura, nu cu frigul! Aşa că nativii Taur preferă confortul zilelor călduţe ale lunii mai, luna în care s-au născut cei mai mulţi dintre ei.

Gemeni: Semn mobil de aer, Gemenii apreciază atât căldura, cât şi frigul. Totul e să nu fie excesive şi nici să nu se prelungească pe durata mai multor zile, pentru că atunci intervine plictiseala inevitabilă pentru o zodie atât de agitată.

Rac: Semn cardinal de apă, Racul e cald şi iubitor („mămos“ ar fi cel mai potrivit cuvânt). Îi place căldura, dar cu măsură. Chiar dacă s-a născut în miezul verii, nativul Rac nu iubeşte canicula, care îl face să se simtă moleşit. Pe de altă parte, fuge şi de frig. Cum însă Racul e cea mai casnică zodie, condiţiile exterioare nu contează prea mult, deoarece în propria casă e mereu temperatura potrivită!

Leu: Semn fix de foc, Leul se descurcă fără probleme, atunci când e cald. Nici nu e de mirare, dacă ne gândim că s-a născut fie la final de iulie, fie în august, când asfaltul fierbe, iar apa mării e perfectă pentru o baie. Iar felina superbă al cărui nume îl poartă îşi trăieşte şi ea viaţa în torida Africă, nu în stepele siberiene îngheţate.

Fecioară: Fecioara e un semn mobil de pământ, căruia, la drept vorbind, nu îi place nici căldura, nici frigul. Friguros de felul său, s-ar îmbrăca mereu mai gros decât ar fi cazul. Pe de altă parte însă, ţine neapărat să fie elegant şi nici nu îi place să transpire, astfel că e greu de găsit o zi atât de echilibrată încât Fecioara să se declare mulţumită.

Balanţă: Semn cardinal de aer, Balanţa vrea echilibru şi în ceea ce priveşte temperatura. Aşa cum zodia Balanţei începe când ziua e egală cu noaptea, iar temperatura e departe de excesele verii sau ale iernii, Balanţele ar vrea o veşnică toamnă blândă.

Scorpion: Teoretic, Scorpionul e un semn fix de apă, însă, în ceea ce îl priveşte, această apă se manifestă mai degrabă sub formă de abur, de vapori. La arderea internă specifică acestor nativi pasionali, chiar nu e nevoie şi de căldură din afară, ci mai degrabă de o ploaie de noiembrie, pentru răcorire.

Săgetător: Săgetătorul este un semn mobil de foc şi poate să suporte relativ bine atât frigul, cât şi căldura. De fapt, aflându-se mereu în căutare, îi place să alterneze temperaturile, călătorind cu mare plăcere în diferite zone ale globului, de la polii îngheţaţi la deşerturile toride din apropierea Ecuatorului.

Capricorn: Semn cardinal de pământ, Capricornul poate îndura cu stoicism atât frigul, cât şi căldura, chiar dacă e vorba de temperaturi extreme. Totuşi, nativii nu se supun condiţiilor de mediu, ci preferă să le creeze ei înşişi, să deţină controlul – total, dacă se poate – asupra temperaturii. Astfel că sunt dotaţi din plin cu aparate de aer condiţionat, ventilatoare, pompe de căldură şi diferite alte sisteme de încălzire.

Vărsător: Semn fix de aer, născut în ianuarie-februarie, Vărsătorul iubeşte frigul doar teoretic. Practic, nu îi face faţă, aşa că se va refugia la căldură îndată ce se va ivi ocazia. Constituţia sa de aer nu îi permite să reziste prea mult la temperaturi extreme.

Peşti: Peştii sunt un semn mobil de apă, în cele mai multe cazuri prea interiorizaţi pentru a acorda vreo atenţie frigului ori căldurii de afară. Totuşi, dacă îi întreabă cineva, cei mai mulţi dintre ei vor spune că preferă ca vremea să fie uşor răcoroasă.