Mercur in Berbec este peregrin – o poziţie neutră pentru această planetă a comunicării, a învățării și deplasărilor.

Mercur in Berbec, primul semn al zodiacului, indică un spirit deschis, receptiv la ideile noi, și o persoană care dă dovadă de multă creativitate şi originalitate. Când vine însă vorba de aplicarea acestor idei, de transpunerea lor în practică şi mai ales de ducerea proiectelor până la capăt, lucrurile nu mai stau la fel de bine.

De fapt, persoanele cu acest plasament pe harta natală dau cel mai bun randament atunci când îşi asumă rolul de sfătuitori. Ele vin cu ideea, iar alţii o aplică.

Spiritul de competiţie reprezintă o altă caracteristică a acestor indivizi. Când interacţionează cu alte persoane, li se întâmplă foarte rar să fie liniştiţi şi relaxaţi. De obicei sunt fie gata de atac, fie se apără, tot agresiv. Prin urmare, nu e tocmai indicat să iniţiezi o dispută verbală cu cineva la a cărui naștere Mercur s-a aflat în semnul Berbecului.

Printre celebritățile care au avut, la naștere, planeta Mercur în Berbec, se numără Leonardo da Vinci, regina Elisabeta a II-a a Angliei, William Shakespeare, Vincent van Gogh, Albert Einstein, Mark Zuckerberg, Al Pacino, Charlie Chaplin, Quentin Tarantino,Marlon Brando, Gary Oldman și Gal Gadot.

Mercur în astrologie, astronomie și mitologie

Analiză astrologică personalizată a hărții natale