Mercur in Taur este peregrin – o poziţie neutră.

Mercur in semnul de pământ al Taurului indică o persoană cu picioarele pe pământ, practică, bine ancorată în realitatea de zi cu zi. Se interesează de lucrurile palpabile și care le pot aduce un folos cât se poate de concret.

Încăpăţânarea este o altă caracteristică de bază generată de această poziție astrală. Individul nu va renunţa vreodată la ideile sale, dar este totuşi capabil de a face un compromis, de dragul propriului confort şi din dorinţa de a evita conflictele.

Persoanele cu acest plasament astral respectă dogmele şi convenţiile, uneori chiar în mod exagerat. Preferă siguranţa a ceea ce este vechi şi doar foarte rar se arată dispuse să rişte pentru o idee nouă. Capacitatea redusă de adaptare la nou şi la schimbare este, de altfel, una dintre slăbiciunile celor cu Mercur în acest semn astrologic.

Printre personalitățile cu Mercur în Taur pe harta natală le amintim pe următoarele:  regina victoria a Angliei, vladimir Ilici Lenin, Sigmund Freud, Salvador Dali, Jiddu Krishnamurti, John Fitzgerald Kennedy, papa Ioan Paul al II-lea, Johnny Depp, Pierce Brosnan, David Beckham, Uma Thurman, Gigi Hadid, Penelope Cruz, Russell Crowe, Jack Nicholson, Clint Eastwood, Chilian Murphy, Kirsten Dunst sau Anya Taylor Joy.

Mercur în mitologie, astronomie și astrologie

Analize astrologice personalizate