Fiecare zodie are preferințele proprii în ceea ce privește bucătăria în general, dar și condimentele. Iată ce ierburi și mirodenii sunt pe placul fiecăruia dintre cele 12 semne astrologice!

Berbecul și condimentele

Condimentele iuți, precum ardeiul iute, piperul sau curry-ul sunt preferatele zodiei Berbec, guvernate de Marte, planeta agresivă a focului. Să ai gura în flăcări s-ar putea să fie benefic pentru sănătatea ta – un grup de cercetători din San Diego au spus că ingredientul activ din ardeii iuți poate provoca activarea cronică a mucoasei intestinale, reducând astfel riscul de tumori colorectale.

Condimente pentru Berbec: ardei iute (paprika, chilli), curry, usturoi, piper, muștar

Taur și condimente

Taurul preferă în mod obișnuit alimentele dulci. Poate că acest lucru se datorează faptului că, fiind guvernat de Venus, zeița și planeta iubirii, Taurul are și o dispoziție mai dulce. Este de asemenea considerat gurmandul zodiacului, fiind astfel un degustător sau somelier perfect.

Condimente pentru Taur: vanilie, scorțișoară, cardamon, fenicul, ienibahar, ketchup (sos de roșii)

Gemenii și condimentele

Gemenii sunt dornici să experimenteze tot ce are bucătăria de oferit – nu în cantități mari, ca Taurul, ci pentru plăcerea gustului. Ei își schimbă adesea preferințele culinare, dar în mod obișnuit preferă condimentele mixte și complexe, precum curry-ul, care este o combinație complexă de condimente sau plante aromatice, cum ar fi coriandrul, chimionul, turmericul și ardeii iuți.

Condimente pentru Gemeni: vanilie, ghimbir, curry, murături și plante aromatice, coriandru, chimion, turmeric

Racul și condimentele

Racul preferă în mod obișnuit mâncarea făcută în casă și condimentele tradiționale din țara sa natală. Astfel, un Rac britanic va prefera cimbru, rozmarin, pătrunjel și salvie, în timp ce un Rac chinez va prefera praf de cinci condimente, ghimbir, fasole neagră, ulei de susan și sos de usturoi. Iar un Rac român va prefera, bineînțeles, pătrunjelul și mărarul, țelina, boiaua și leușteanul, acesta din urmă fiind foarte rar găsit în bucătăria altor popoare.

Condimente pentru Rac: ceapă, usturoi, busuioc, mentă, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, pătrunjel, mărar, salvie, leuștean

Leu și condimente

Leul îi plac gusturile fierbinți, delicatesele care îți ard limba. Recomandăm harissa, clasicul sos marocan de ardei iute, întâlnit și la alte popoare arabe din Africa de Nord, chilli con carne, o tocăniță picantă care conține ardei iuți, carne, roșii, fasole, dar și usturoi, ceapă și chimion, sau sik sik wat etiopian, o amestecătură făcută cu ardei iute, paprika și fenicul care îmbunătățește tocănițele de pui și de carne de vită.

Condimente pentru Leu: curry, hrean, piper, muștar, sos de soia, ardei cayenne, cuișoare, scorțișoară, usturoi, ghimbir

Fecioara și condimentele

Fecioara prudentă își asumă responsabilitatea pentru propria sănătate, astfel încât preferă condimentele sănătoase și naturale. Rozmarinul, de exemplu, deoarece acidul rozmarinic și alte compuși antioxidanți din plantă luptă împotriva bacteriilor și fac carnea gătită mai sănătoasă; de asemenea, turmericul, care în India este aplicat pe răni pentru a accelera vindecarea și pentru a ameliora răcelile și alte probleme respiratorii.

Condimente pentru Fecioară: ienibahar (piper jamaican), mentă, vanilie, scorțișoară, pătrunjel, rozmarin, turmeric

Balanța și condimentele

Balanța este un armonizator, încercând întotdeauna să echilibreze lucrurile opuse, inclusiv în bucătărie. Astfel, cei născuți sub acest semn preferă ienibaharul, dulce și amar în același timp, sau hreanul, dulce și picant în același timp. Guvernați de voluptuoasa Venus, unor nativi ai Balanței le plac și mâncărurile dulci, deserturile și, de asemenea, condimentele dulci, precum scorțișoara, cuișoarele sau semințele de fenicul.

Condimente pentru Balanță: vanilie, fenicul, ienibahar, hrean, sos de roșii, scorțișoară, cuișoare, semințe de fenicul

Scorpionul și condimentele

În timp ce Balanța încearcă întotdeauna să armonizeze, Scorpionul este, dimpotrivă, un semn al extremelor inclusiv în bucătărie, unde caută arome și gusturi puternice: cea mai acră varietate de lămâie, cel mai iute ardei din lume, gustul puternic al usturoiului, fenicul, rozmarin sau salvie.

Condimente pentru Scorpion: curry, usturoi, scorțișoară, vanilie, busuioc, lămâie, fenicul, rozmarin, salvie, ardei foarte iute

Săgetătorul și condimentele

Când vine vorba de condimente, Săgetătorul este, într-o anumită privință, opusul Racului. În timp ce Racul preferă condimentele tradiționale din țara sa natală, Săgetătorul iubește condimentele, mirodeniile și plantele aromatice exotice. De exemplu, șofranul, cel mai scump condiment din lume, anardana, sămânța uscată a diferitelor plante sălbatice de rodie, cu un gust fructat, sau scorțișoara de Saigon, un ingredient important în bucătăria vietnameză.

Condimente pentru Săgetător: curry, fenicul, ienibahar, scorțișoară Saigon, chimion, cuișoare, ghimbir, făină de cocos, șofran, anardana

Capricornul și condimentele

Capricornul preferă ierburile care pot fi folosite uscate. Pe această listă se află oregano, rozmarin, cimbru, frunza de dafin sau salvie.. Unor Capricorni le plac și alimentele sărate, uneori exagerând în acest sens.

Condimente pentru Capricorn: sare, scorțișoară, cuișoare, făină de cocos, cacao, sare, oregano, rozmarin, cimbru, frunze de dafin

Vărsătorul și condimentele

Vărsătorul este inovator și creativ, astfel că îi place mereu să descopere condimente noi și să le amestece. Avem câteva sugestii pentru cei născuți sub acest semn: quatre epices – o combinație franțuzească (însemnând „patru condimente“) care include piper, cuișoare, nucșoară și ghimbir; panch phoron – un amestec bengalez format din cinci condimente: muștar negru, chimen indian, semințe de fenicul, chimion și semințe de schinduf. Desigur, un Vărsător foarte independent va ignora orice sugestii și va prefera să realizeze propriile amestecuri, noi și originale.

Condimente pentru Vărsător: mentă, vanilie, hrean, scorțișoară, anason, quatre epices, panch phoron

Peștii și condimentele

Semnul de apă al Peștilor apreciază în mod deosebit condimentele lichide și fluide, precum oțetul, zeama de lămâie sau sosul marinara, un amestec italienesc realizat din roșii, usturoi, ceapă și diferite ierburi. Asta nu este o surpriză, deoarece Peștii de obicei nu mănâncă prea mult, însă beau mult (amintește-ți să fii atent cu alcoolul!).

Condimente pentru Pești: oțet, zeamă de lămâie, ketchup (sos de roșii), sos marinara, cacao.