Mercur in Rac este peregrin, adică se află într-o poziţie neutră, care nici nu îi amplifică, nici nu îi diminuează influența.

Mercur in Rac pe harta natală indică o persoană al cărei mod de a comunica este puternic influenţat de sentimentele pe care le are. Cu greu îşi poate ascunde simpatia sau antipatia faţă de cineva şi, de fapt, nici nu încearcă să o facă. I se pare firesc să se conducă după sentimente şi să își exprime emoțiile de fiecare dată când consideră că este cazul. Unui astfel de om nu îi va fi jenă să facă o declaraţie de dragoste sau să plângă de faţă cu altcineva.

Deși inițial este circumspect, în timp are o bună capacitate de adaptare la mediul în care trăieşte sau în care lucrează. Reușește să se integreze stabilind legături personale cu oamenii fin fiecare loc.

De asemenea, persoanele cu această poziție pe hartă natală îşi mulează uneori propriul discurs pe aşteptările partenerului de dialog. De multe ori ajung să spună exact ceea ce acesta doreşte să audă, fără să fie foarte sinceri.

Posesivitatea acestor persoane este uneori exagerată, mai ales când vine vorba despre propria familie sau despre oameni cu care dezvoltă relații pe termen lung. Părăsiți, nativii pot să devină represivi și să își piardă, pentru un timp, încrederea în sine și în cei din jur.

Printre personalitățile cu Mercur în Rac pe harta natală, le amintim pe următoarele: Caius Iulius Caesar, Carl Gustav Jung, Donald Trump,Xi Jinping,  prințesa Diana de Wales, regina Camilla a Marii Britanii, Angela Merkel,, Ariana Grande, Lana del Rey, Stanley Kubrick, Nicole Kidman, Eva Green, Natalie Portman, Margot Robbie, Pamela Anderson, Louis de Funes, Harrison Ford, Tom Hanks, Arnold Schwarzenegger, Vin Diesel, Zinedine Zidane, Lionel Messi și Elon Musk.

Mercur in astrologie, astronomie și mitologie

Zodia Rac – autoportret astrologic

Interpretarea astrologică a hărții natale