Metodele de ghicit folosite de oameni de-a lungul timpului sunt nenumărate. Una dintre cele mai simple, aflate la îndemâna tuturor, este ghicitul în ceară topită sau ceromanția.

Această metodă de divinaţie este extrem de simplă: tot ce trebuie să faceţi este să picuraţi ceară topită în apă rece. Astfel, se vor forma anumite forme, pe care le puteţi interpreta conform grilei pe care v-o propunem mai jos.

Iată, aşadar, semnificaţia principalelor imagini care pot fi obţinute picurând ceară topită în apă:

cheie – există o posibilitate de câştig sau de dezvoltare care vă e la îndemână, dar pe care încă nu aţi observat-o;

clopoţel – veţi primi în curând o veste;

floare – vă aşteaptă un eveniment fericit

fluture – lipsă de seriozitate din partea unei persoane apropiate; vă bazaţi pe cineva care nu merită încrederea dumneavoastră;

frunze – prosperitate

inimă – urmează să vă îndrăgostiţi

ochi – urmează să vedeţi pe cineva

roată –situaţia actuală urmează să se schimbe radical; instabilitate

numere – indică data la care va avea loc un anumit eveniment sau intervalul de timp care a rămas până la evenimentul respectiv; (de exemplu, 3 poate însemna fie ceva ce se va întâmpla pe data de 3, fie un eveniment care va avea loc peste 3 zile)

pantof – călătorie, dar şi posibilă schimbare a statutului social;

pasăre – veşti de departe;

păianjen – îţi va fi greu să ieşi din situaţia în care te afli acum; probleme persistente;

peşte – rezolvare a problemelor cu care vă confruntaţi;

trifoi – noroc

umbrelă – beneficiaţi de protecţie, dar nu trebuie să vă încercaţi norocul riscând în mod exagerat

Evident, simbolurile care pot să apară sunt mult mai numeroase, însă interpretarea lor ţine mai ales de inspiraţia şi de intuiţia ghicitorului. Aşadar, pe măsură ce veţi practica această metodă de divinaţie, veţi descoperi tot mai multe secrete privind semnificaţia simbolurilor din ceară topită.

O metodă asemănătoare celei prezentate mai sus, utilizată la scară largă în epoca medievală, era ghicitul în plumb sau în cositor topit, turnat, de asemenea, în apă. Principiile şi interpretările sunt aceleaşi ca în cazul ghicitului în ceară topită. Remarcăm şi asemănarea acestei metode cu cea, mult mai răspândită, a ghicitului în cafea.